Nieuws

LOKAAL: Gezocht: jeugdorganisatie voor Desteldonk!

Vooruit Lokaal

Tuesday 14

June 2022 09:00

Astrid De Bruycker, onze schepen van Participatie en Buurtwerk, zoekt een persoon of organisatie om het jeugdaanbod in Desteldonk de komende twee jaar (opnieuw) op gang te trekken.

“Desteldonk is één van de elf wijken uit de eerste ronde van ons Wijkbudget’. De inwoners konden dus al ideeën aanbrengen die inspelen op de noden in het dorp. Bij die oproep hoorde ook een uitgebreid participatietraject – de ‘wijkdialoog’ – waaruit onder andere bleek dat er nood is aan een vernieuwd lokaal jeugdopbouwwerk in de wijk. Daar investeer ik met veel plezier in. Er is 54.000 euro subsidie voorzien.”

Ook kampje en evenement

De bedoeling is dat er verschillende ‘vree wijze’ activiteiten komen, liefst op woensdagnamiddag, in het weekend en tijdens de vakanties. “Dat kan bijvoorbeeld gaan over een circusactiviteit, een boekenruildag, een Halloweentocht of een open podium. Daarnaast zou er minstens één kampje in een schoolvakantie en minstens één groot evenement moeten komen. Dat alles komt kinderen, jongeren én ouders tegemoet. Het verstevigt tegelijk het samenleven in het hele dorp en verenigt jong en oud.”

Kandidaten konden hun voorstel ten laatste tegen 13 juni 2022 indienen bij de Stad Gent. De uiteindelijke uitvoerder moet via zijn netwerk ook andere organisaties betrekken en hen aanmoedigen om in Desteldonk activiteiten te organiseren. Wordt vervolgd…


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant