Nieuws

Gevaccineerden én niet-gevaccineerden in gesprek met Conner

Team Vooruit

Wednesday 08

September 2021 15:32

Corona en vaccins, het houdt ons allemaal bezig. Onze voorzitter Conner Rousseau ging daarom met mensen in gesprek over de vaccins, met voor- en tegenstanders. Bekijk hier enkele reacties en de Instagram Live. 

 

Vooruit is een open beweging en wil met iedereen het gesprek aangaan. Ook over de vaccins. Conner ging in gesprek met Marjolein, Wendy en Emma tijdens een Instagram Live. Conner: “Voor mij telt iedereen zijn mening. Ik wil daarom zoveel mogelijk mensen aan het woord laten over vaccinatie." 

 

Marjolein (verpleegkundige UZ Gent)

Iedereen in het ziekenhuis is gevaccineerd, daar ben ik blij om. Je bent met mensen bezig en kan ze serieus ziek maken. Mensen moeten hun verantwoordelijkheid nemen.” 

 

Verschillende mensen kregen het woord. Een verpleegkundige die opgelucht is dat de besmettingen in het ziekenhuis eindelijk onder controle zijn, een vrouw die niet gevaccineerd is en een uitbaatster van een horecazaak in Brussel. Bekijk hieronder het volledige gesprek

(Het artikel gaat verder onder de video.)

Conner kijkt tevreden terug. “Ik ben blij dat ik een forum heb gegeven, ook aan mensen die het niet eens zijn met mij. Het was een interessant gesprek en we hebben het debat goed gevoerd. Het was belangrijk om verschillende stemmen te horen." 

 

Emma (eigenares horecazaak Brussel)

Als jonge ondernemer is het echt moeilijk geweest. Wij waren nog maar zes maanden open. Ik hoop dan ook dat de horeca mag openblijven, dat er geen vierde lockdown.” 

 

"Ook het verhaal van Wendy bijvoorbeeld, iemand die gekozen heeft om zich niet te laten vaccineren. Als ik hoor dat zij corona als een griepje beschouwt, raakt mij dat. Ik heb zelf corona gehad. Ik ben jong, sportief en ik eet gezond, maar ik heb twee weken afgezien van het virus. Dat heeft mijn ogen geopend, corona is geen gewoon griepje.

Vaccins moeten ervoor zorgen dat de ziekenhuizen niet overbelast raken. Ik vraag mij dan af, als we geen vaccins mogen gebruiken. Wat moeten we dan doen om uit deze miserie te raken? 

Ik ben de mensen die gevaccineerd zijn enorm dankbaar. Ik hoop dat we zoveel mogelijk mensen kunnen overtuigen om zich te laten vaccineren. Samen op weg naar de vrijheid. Daar sta ik voor”, aldus Conner. 

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant