Nieuws

LOKAAL: Geslaagde start van 2023 🎉🎈

Vooruit Schoten

Monday 09

January 2023 11:42

Vooruit Schoten organiseerde zijn nieuwjaarsreceptie samen met Vooruit Merksem. Na enkele coronajaren zonder receptie waren de leden van beide afdelingen opnieuw massaal van de partij in zaal Primavera aan de Terlindenhofstraat in Merksem. Ook Antwerps schepen Tom Meeuws en kersvers federaal minister van Grootstedelijk Beleid en Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez sloten aan voor een hapje, een drankje en een politieke boodschap.

Ook in Schoten en in Merksem is het Conner Rousseau-effect zichtbaar, wat resulteerde in veel nieuwe leden en de aanwezigheid van opvallend veel jonge mensen. Ook de jarenlange trouwe klanten bleken opnieuw de weg naar de nieuwjaarsreceptie te hebben gevonden. Zowel in de afdeling Schoten als in Merksem werd in het najaar van 2022 een nieuwe bestuursploeg verkozen. Met Stephanie Vanden Eede (29, Schoten) en Nick Loridan (30, Merksem) kregen beide afdelingen jonge mensen aan het roer, die de socialisten met het oog op de verkiezingen van 2024 richting succes moeten leiden. Zij namen beiden het woord en wensten hun leden een gezond, strijdbaar en solidair nieuw jaar toe.
Ook parlementsleden Hannes Anaf (Vlaams) en Ben Segers (federaal) tekenden present. 

Stephanie klonk hoopvol en strijdbaar: "Er is in Schoten veel werk aan de winkel. Door de verschillende (nieuwbouw)projecten komt Schoten voor extra uitdagingen te staan die op verschillende vlakken impact zullen hebben. Niet in het minst op het verkeer. Als socialisten willen we dat elk kind veilig met de fiets naar school kan, zonder dat ouders zich zorgen hoeven te maken. 
Ook de (kans)armoede zal een strijdpunt worden voor de Schotense socialisten: 2022 heeft er zwaar ingehakt bij veel gezinnen. Wij willen alle lokale hefbomen gebruiken om die gezinnen te beschermen. 
Last but not least, stipte ze ook het personeelsbeleid bij de gemeente aan. Ons gemeenteraadslid Kurt Vermeiren vertolkt in de gemeenteraad de stem van vele ongeruste werknemers en oogstte daar applaus mee.
Dat deed deugd, maar we doen het niet om applaus te krijgen, noch om theater te maken. Socialisten willen échte oplossingen voor ons gemeentepersoneel en zullen daar ook in 2023 alles aan doen."


Ga naar Vooruit Schoten
Over de Auteur

Vooruit Schoten

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant