Nieuws

LOKAAL: GENT – ‘Word meer babbelkont! (en versterk je veerkracht)

Team Vooruit

Tuesday 07

September 2021 15:08

Rudy Coddens, onze schepen van Sociaal beleid en Gezondheid, heeft op dinsdag 7 september 2021 een heel bijzonder project voorgesteld: de ‘babbelkont-campagne’. De wát?!

“Vanaf 15 september gaan we in heel Gent 4.000 bordjeshangen aan banken, in wachtruimtes, enzovoort, met vragen die mensen uitnodigen om een praatje te slaan. ‘Waar zou je graag beter in willen zijn?’, ‘Wat is het mooiste compliment dat je ooit kreeg?’ of ‘Waar heb je de voorbije dagen om gelachen?’. Want de mensen moeten (weer) meer 'babbelkont' worden. Tot voor kort wat het motto ‘Blijf in uw kot’, dat wordt nu ‘Kom uit uw kot’. Mekaar ontmoeten werkt verbindend en is goed voor de gezondheid. Maar een goede ontmoeting begint met een goed gesprek en dat is niet voor iedereen evident. Vandaar de campagne. Zet je neer voor een 'klapke', leer mekaar kennen en versterk zo je veerkracht.”

10-daagse van de veerkracht

De babbelkont-campagne past in de '10-daagse van de veerkracht', die van 1 tot 10 oktober in heel Vlaanderen loopt. “In Gent kan je dan deelnemen aan ruim 50 activiteiten: een pepwalk of beleveniswandeling, een podcast, een verhalenparcours in Ledeberg, Radio Connect, de theatervoorstelling 'Deel mij', lezingen, workshops, enzovoort. De meeste activiteiten zijn gratis. Snel inschrijven is de boodschap, want het aantal plaatsen is beperkt.”

Op de babbelkont-bordjes komt een QR-code die linkt naar het programma. In de programmabrochure zit een stickervel met dezelfde gespreksstarters als op de bordjes. De campagne zal ook op de sociale-mediakanalen van de Stad worden gebruikt.

 

Alle info (incl. het programma) over de 10-daagse van de veerkracht vind je via deze link.

Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant