Nieuws

LOKAAL: GENT – Wijkbudget: online stemmen in Dampoort, Sint-Amandsberg en Macharius-Heirnis

Team Vooruit

Friday 10

September 2021 11:15

Het ‘Wijkbudget’ draait op volle toeren. In 11 wijken (de 14 andere komen vanaf volgend jaar aan bod) dienden bewoners projecten in om hun wijk beter te maken. Het zijn bovendien de bewoners zélf die kiezen welke projecten centen krijgen. In totaal is er 6,25 miljoen euro beschikbaar.

Astrid De Bruycker, schepen van Participatie en ‘moeder’ van het project, is uiteraard erg enthousiast. “Ik word heel veel goesting gewaar bij de mensen om samen dingen te doen voor hun wijk. De betrokkenheid is groot, ook bij de mensen die niet zelf een idee indienden. Dat merk ik tijdens de wijkdialogen, als we bespreken hoe het leven is in de wijk, en wat er anders en beter kan. Dat geeft mij een geweldig gevoel. Dit is écht samen stad maken.”

In Drongen en Muide-Meulestede koos een geloot wijkpanel de projecten, die worden volgende week aan het college voorgelegd. Voor de andere wijken heeft de ‘dialoogkamer’, experten die het project begeleiden, heeft per wijk bepaald op welke manier best de selectie wordt gemaakt. “Ze hielden daarbij rekening met het specifieke sociaal-economische profiel van elke wijk.”

In vier wijken (Elisabethbegijnhof-Prinsenhof-Papegaai-Sint-Michiels, Gentbrugge, Gentse Kanaaldorpen en -zone, Zwijnaarde) moet niet gestemd worden, daar is er voldoende budget voor alle voorstellen. In Brugse Poort-Rooigem en Moscou-Vogelhoek zijn in de loop van september gesprekstafels gepland.

“Bewoners van Dampoort, Mcharius-Heirnis en Sint-Amandsberg kunnen online stemmen. Dat kan nog tot 26 september. Doen!”

Midden oktober worden alle gekozen projecten bekendgemaakt.

Alle info op www.wijkbudget.gent

 

Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant