Nieuws

LOKAAL: GENT - Vaccinatiebus is groot succes: al 1.404 Gentenaars extra geprikt

Team Vooruit

Tuesday 07

September 2021 13:15

Sinds woensdag 25 augustus kunnen Gentenaars zich laten vaccineren in de vaccinatiebus. Die toert tot en met woensdag 29 september doorheen Gent en stop op plaatsen verspreid over de stad. Rudy Coddens, onze schepen van Gezondheid, legt uit. “We brengen op die manier de coronavaccinatie nu naar de mensen toe. Zo verlagen we de drempel en geven we iedereen de kans zich in de eigen wijk te laten prikken. Door die extra mogelijkheid aan te bieden, kunnen we het nu al hoge aantal van zeven op tien gevaccineerde Gentenaars nog wat opkrikken. En dat wérkt: we zitten op dit moment (maandag 6 september) al aan 1.404 extra gevaccineerden.”

De bus zal onder andere te vinden zijn op de Vrijdagmarkt en aan de Zuid, maar ook in de Kanaaldorpen, Nieuw Gent en in de Bloemekenswijk. Hij komt per locatie twee maal langs. Er worden twee vaccins aangeboden, Johnson & Johnson en Pfizer. “Gentenaars kunnen meteen langsgaan in de bus voor een prik, of om een afspraak in het vaccinatiecentrum te maken of te verplaatsen. De werking is dezelfde als in het vaccinatiecentrum: controle van de identiteitsgegevens, medische vragenlijst, de prik en tot slot 15 minuten wachten. Een apotheker, een arts en medische medewerkers reizen mee met de bus zodat alles veilig en correct verloopt.”

Om anderstalige Gentenaars te bereiken gaan ook een aantal anderstalige toeleiders, zoals quarantainecoaches en gezondheidsgidsen mee met de bus.

Vaccinatiecentrum blijft open tot eind september

“We zijn bezig aan de eindsprint van de vaccinatiecampagne” besluit Rudy. “Ik heb, als oud-verpleger, op 13 januari zelf de eerste prik gezet, in woonzorgcentrum Heiveld. Het lijkt een eeuwigheid geleden en dat is goed. 73% van alle Gentenaars is nu minstens één keer gevaccineerd. Het vaccinatiecentrum in Flanders Expo blijft ook nog open tot eind september, maar we gaan het aantal openingsdagen verminderen omdat de vraag lager is.”

 

Alle info en de resterende data & locaties van de vaccinatiebus vind je via deze link.

Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant