Nieuws

LOKAAL: GENT – Sven Taeldeman: ‘Vierkant groen is overwinning voor jongste fietsers!’

Vooruit Lokaal

Wednesday 19

January 2022 15:48

Sven Taeldeman, onze fractieleider, mobiliteitsexpert én fervent fietser, deed al talloze voorstellen om Gent verkeersveiliger te maken. Hij lijkt nu opnieuw een slag thuis te halen voor (veel) meer verkeersveiligheid voor voetgangers en fietsers in Sint-Amandsberg.

“De Stad Gent wil nu tóch experimenteren met ‘vierkant groen’ op het (levens)gevaarlijke kruispunt Hogeweg/Visitatiestraat/Sint-Bernadettestraat/Grondwetlaan. Dat betekent dat fietsers in álle richtingen groen licht krijgen en dat het dan overal rood is voor ander verkeer. Dat zal het kruispunt een pak veiliger maken voor zwakke weggebruikers, zoals de honderden kinderen die daar dagelijks passeren. Een mooie primeur in Gent, waar ik al langer om vraag. Begin november vorig jaar nog: toen liet de schepen van Mobiliteit nog verstaan dat vierkant groen aan de Sint-Bernadettestraat technisch niet mogelijk is omdat er niet genoeg ruimte zou zijn. Dat het er nu toch komt beschouw ik als een mooie overwinning… vooral voor onze jongste fietsers!”

Steden en gemeenten mogen al sinds 2019 ‘vierkant groen’ invoeren. Sommigen deden dat al, voor Gent zal het de eerste keer zijn. “De schepen wil nog even wachten op bijkomende analyses, maar nog dit jaar moet de knoop doorgehakt worden. Er zijn daar al veel te veel – zelfs dodelijke – ongelukken gebeurd. Als het daar werkt, kan het op meerdere plekken in onze stad worden ingevoerd” besluit Sven tevreden.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant