Nieuws

LOKAAL: GENT – Sven Taeldeman schrijft haiku over RUP Groen: ‘Betonstop met stijl’

Team Vooruit

Monday 04

October 2021 16:46

Sven Taeldeman, onze fractieleider, verraste de Gentse gemeenteraad op dinsdag 28 september 2021 met een haiku over het RUP Groen dat die avond na een lang traject definitief werd goedgekeurd. “Het was een historische dag voor het ruimtelijk en klimaatbeleid. Die wou ik niet zomaar laten passeren, niet met een lange tussenkomst, wel met een stukje poëzie. Daarom, een passende haiku:

‘Betonstop met stijl

RUP Groen door rode handen

Tuinen van ons Gent’

In één keer 20% beschermde natuur er bij

Ook Astrid De Bruycker, onze schepen van Openbaar groen, was in de wolken. “Het gaat echt om pionierswerk waarvan de uitkomst inderdaad historisch is. Met dit plan beschermen we ineens groenzones, parken en bossen die samen 560 voetbalvelden groot zijn. Het aandeel Gents grondgebied dat als natuur, park of bos is beschermd is in één beweging 20% groter. In tijden van strijd tegen klimaatverandering én in tijden van corona is dat superbelangrijk.”

Astrid betrok ook haar voorgangers als schepen van Openbaar groen en Ruimtelijke planning, Tom Balthazar, Rudy Coddens en Sven Taeldeman zelf, in haar hulde. Toeval (of niet?): dat zijn allemaal socialisten.

‘Boompje opzetten’? ’t Zal wel zijn!

De Stad Gent blijft trouwens fors investeren in de ‘tuinen van de Gentenaars’, in de eerste plaats voor de mensen die klein wonen, in dichtbebouwde wijken, en zelf geen tuin hebben. “Maar bij uitbreiding voor élke Gentenaar, want iedereen heeft recht op een gezonde en toekomstbestendige stad. Tussen 2019 en 2025 komen er 150.000 bomen bij in onze stad. Eind 2020 stond de teller al op iets meer dan 57.000. Dat heet dan: “een boompje opzetten”, iets waar we in deze gemeenteraad geweldig goed in zijn… maar in dit geval ook in ’t echt!”


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant