Nieuws

LOKAAL: GENT – Sven Taeldeman: ‘Gebruik tijdelijk bedrijfs- of schoolparkings bij langdurige wegenwerken’

Vooruit Gent

Wednesday 12

January 2022 15:34

Sven Taeldeman, onze fractieleider, heeft tijdens de commissie Mobiliteit van 11 januari 2022 voorgesteld om tijdens langdurige wegenwerken de soms aanwezige (semi-)private parkings in woonbuurten tijdelijk ter beschikking te stellen van buurtbewoners. “Die werken duren meestal vele maanden. Zeer vervelend als je zo lang niet in de buurt kan parkeren, zeker in dichtbevolkte wijken, en zeker voor mensen die minder goed te been zijn. Maar misschien zijn op wandelafstand wel tijdelijke alternatieven, zoals de parking van een bedrijf, een school of een ander stedelijk gebouw. Misschien kan de Stad wel tijdelijke overeenkomsten afsluiten voor het gebruik ervan?”

Coupure als proefproject

De schepen van Mobiliteit antwoordde Sven dat de Stad de mogelijkheden aan het onderzoeken is voor de nakende werken aan de Coupure. “Er lopen blijkbaar gesprekken om een parking in de buurt te gebruiken, maar het is nog niet zeker dat die resultaat zullen opleveren. Het is niet zo simpel als het lijkt: er moet een terrein beschikbaar zijn, het gebruik als parking moet in de omgevingsvergunning zitten en een overeenkomst opmaken vraagt tijd. Maar, stelt Sven : “de voorbereiding van dat soort werken duurt vaak jaren, tijd genoeg dus om ook zo’n parkingovereenkomst te regelen, me dunkt… In elk geval: ik zal er blijven voor pleiten om deze praktijk ook op andere plaatsen toe te passen.”

De schepen gaf tot slot ook aan dat de recent aangestelde ‘parkeermakelaar’ dat soort opportuniteiten voor gedeeld gebruik van aanwezige parkings in woonbuurten bekijkt, ook buiten wegenwerkzaamheden. Voor onbruikbare/onbereikbare garages tijdens wegenwerken zijn reeds compensaties voorzien.


Ga naar Vooruit Gent
Over de Auteur

Vooruit Gent

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant