Nieuws

LOKAAL: GENT – Primeur in Nieuw Gent: nieuwe sportkooi voor school én buurt

Team Vooruit

Tuesday 07

September 2021 13:06

Astrid De Bruycker, schepen van Participatie en Openbaar Groen, heeft bij het begin van het nieuwe schooljaar een mooie primeur voorgesteld. Basisschool De Panda (in de August Vermeylenstraat) kreeg een nieuwe sportkooi op de speelplaats en die mag buiten de schooluren en in de weekends door iedereen in de buurt gebruikt worden.

“De sportkooi is de eerste realisatie van het nieuwe park 'tussen de blokken'. Ze is 25 op 13 meter groot en heeft een geluidsarme omheining die de ballen tegenhoudt. Aan de parkzijde komt er nog een tribune met een luifel. De school en organisaties zoals de KAA Gent Foundation, het Jeugdhuis en Larf! (Plantrekkerij) gaan het gebruik samen regelen.”

‘Buurtbewoners krijgen eigen droompark’

Het voorontwerp van het park kwam er met inspraak en voorstellen van de buurtbewoners. “Samen met de Nieuw Gentenaars maken we er een prachtige speel-, sport-, rust- en ontmoetingsplek van ruim 5 hectare. Door rekening te houden met de voorstellen van de buurtbewoners wordt het écht hun ‘tuin’, hun droompark zelfs. Er komen nog een groter polyvalent voetbalveld, basketbalringen en een pingpongtafel. Er komen ook wandelpaden, zitgelegenheden, luifels, luwteplekken, moestuinen en kleurrijke beplanting. De heraanleg van het park start halfweg 2022.”

Het nieuwe park maakt deel uit van het stadsvernieuwingsproject Nieuw Gent Vernieuwt. De komende jaren worden ook zes woontorens vervangen.

Alle info over Nieuw Gent Vernieuwt vind je via deze link.

Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant