Nieuws

LOKAAL: GENT – Nieuw vaccinatiepunt vanaf 5 oktober bij UZ Gent

Team Vooruit

Friday 17

September 2021 12:09

Het vaccinatiecentrum in Flanders Expo sluit definitief de deuren op 4 oktober 2021. Een dag later opent een nieuw, kleiner vaccinatiepunt op de site van het UZ Gent. “Zo geven we de Gentenaars die nog niet gevaccineerd zijn toch de kans om zich te laten inenten” zegt Rudy Coddens, onze schepen van Gezondheid en Zorg. “Zo zorgen we meteen ook voor continuïteit en duidelijkheid. Op een centrale, goed toegankelijke en bereikbare plek kunnen mensen in alle comfort en onder begeleiding gevaccineerd worden. Dat zal elke dinsdag en woensdag kunnen, tussen 8 en 18 uur, tot eind december 2021. Goed voor 240 prikken per dag.”

Op dit moment heeft 77% van de Gentse bevolking minstens één coronaprik gekregen. “Maar we willen de vaccinatiegraad nóg verhogen. We hebben een extra prikdag gehad voor scholieren (op 15 september) en in onze vaccinatiebus, die nog tot eind september rondrijdt, zijn al bijna 2.000 inentingen gebeurd. Met ons nieuwe vaccinatiepunt mikken we onder meer op kinderen die nog dit jaar 12 worden en op buitenlandse studenten.”

Het nieuwe punt komt ter hoogte van ingang 26, naast het huidige testcentrum. Voor volgend jaar werken de Stad en Eerstelijnszone Gent aan een vaccinatieaanbod in samenwerking met de huisartsen, de apothekers en de thuisverpleegkundigen.

Wie een afspraak wil maken, kan zelf een datum en tijdstip kiezen via de website van de Stad of door te bellen naar de vaccinatielijn (09 210 10 44).


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant