Nieuws

LOKAAL: GENT – Joris Vandenbroucke: ‘Poperingestraat wordt heraangelegd’

Vooruit Lokaal

Tuesday 25

January 2022 10:52

Ons gemeenteraadslid Joris Vandenbroucke vroeg de schepen van Mobiliteit, tijdens het ‘Vragenuurtje’ voor de gemeenteraad van maandag 24 januari 2022, hoe het precies zit met de heraanleg van de Poperingestraat in Wondelgem. Hij kreeg te horen dat de tramsporen en het wegdek tijdelijk zullen worden hersteld door De Lijn, in afwachting van een definitieve heraanleg (inclusief voetpaden, tramsporen met akoestisch verbeterde oplegging, tramhaltes, openbaar groen en gescheiden riolering) door De Lijn, Farys en de Stad Gent in 2025. Goed nieuws voor de buurt.

“Inderdaad” zegt Joris. “De Poperingestraat ligt er heel slecht bij. Buurtbewoners klagen over de gevolgen daarvan: trillingen, lawaaihinder, schade aan woningen, valpartijen bij fietsers, ... Oplapwerk volstaat niet. Ik ben daar afgelopen weekend nog langs geweest om het met mijn eigen ogen te zien. Ik kreeg er een petitie, gesteund door de kameraden van onze wijkafdeling Vooruit Gent-Bloemekeswijk, door 262 buurtbewoners ondertekend. Een duidelijk signaal. Bovendien rijdt tram 1 hier, dé ruggengraat van ons openbaar vervoer. In de wijk Moscou hebben we gezien wat er gebeurt als je jarenlang niet investeert. Daar moest de tram noodgedwongen vervangen door een bus. Zo ver mag het hier echt niet komen.”

De gesprekken over de vernieuwing van de tramas zijn in een ver gevorderd stadium, dit voorjaar wordt de samenwerkingsovereenkomst besproken in de gemeenteraad. Daarna kan de studieopdracht uitgeschreven worden voor de definitieve heraanleg.

“In de omgeving liggen ook drie scholen, waar heel veel kinderen naartoe fietsen. Dat moet veel veiliger kunnen. De trillingen die de trams veroorzaken – zowat om de zes minuten passeert er een - leiden hier en daar al tot scheuren in gevels. Dat moet echt snel stoppen. Ik blijf het dossier van nabij opvolgen voor de mensen hier” besluit Joris.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant