Nieuws

LOKAAL: GENT – Joris Vandenbroucke en Joachim Boderé nieuwe voorzitters Vooruit Gent

Vooruit Lokaal

Saturday 05

February 2022 10:34

Joris Vandenbroucke (45), ons gemeenteraadslid en Kamerlid, is door de leden verkozen als nieuwe politiek voorzitter van Vooruit Gent. Joachim Boderé (33) is de nieuwe voorzitter beweging. Dat werd bekendgemaakt tijdens de algemene ledenvergadering van 5 februari 2022. Joris zal de komende drie jaar onze afdeling leiden, hij is onder andere verantwoordelijk voor de politieke lijn.

“Wij willen als socialisten nog meer wegen in Gent en dat ook zichtbaar maken. Gent moet een stad zijn waarin iedereen erop vooruit kan gaan. Wij gaan alle Gentenaars, ook al noemen die zichzelf geen socialist, actief opzoeken om te vragen waar zij wakker van liggen. We gaan de problemen benoemen en zonder taboes richting geven aan nieuwe oplossingen, in het belang van elke Gentenaar. Daarvoor willen we samenwerken met iedereen die Gent nog gezelliger, socialer en creatiever wil maken.”

De afgelopen weken brachten onze leden hun stem uit voor de samenstelling van een nieuw bestuur.

Joachim Boderé nieuwe voorzitter beweging

Joachim Boderé is nu verantwoordelijk voor de versterking van de werking en organisatie van onze lokale afdeling. Joachim is een geboren en getogen Gentenaar, jonge vader en geëngageerde inwoner van de Muide waar hij acties organiseert rond mobiliteit en zwerfvuil. “Ik wil onze link met de wijken versterken. Als socialistische beweging willen we weten wat leeft. Daarvoor zullen we meer de straat op gaan. En luisteren naar iedereen die het goed voor heeft met onze stad.”

Ook 15 bestuursleden (her)verkozen

Tegelijk werden uit 25 kandidaten ook 15 leden van het lokale partijbestuur verkozen. Dat zijn (in alfabetische volgorde) Cindy Baeyens, Lien Braeckevelt, Kalifa Diaby, Nathalie Dullemont, Lieve Krobea, Marc Lootens, Karina Marte, Koen Neirynck, Judith Perneel, Frank Roels, Jo Schelstraete, Abdil Tapmaz, Lies Vancayzeele, Bram Van Haelter en David Weinberger. Luca Lewis De Bruycker werd gecoöpteerd, als JongSocialist.

Stedelijke (Stad Gent & BCSD), provinciale, Vlaamse, federale en Europese mandatarissen zijn vaste bestuursleden omwille van hun functie, net zoals de drie leden van Vooruit Gent in het nationale partijbureau (Clara Calis, Astrid De Bruycker en Daniel Termont).


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant