Nieuws

LOKAAL: GENT – Joris Vandenbroucke bezorgd: ‘Gantoise moet altijd van de Gentenaars zijn’

Team Vooruit

Monday 04

October 2021 16:47

Verrassend nieuws in de media onlangs: de top van voetbalclub KAA Gent zou bezig zijn met een ‘strategische oefening’ over de toekomst van de club waarbij zelfs de (gedeeltelijke) verkoop aan een externe investeerder een optie zou zijn.

Ons gemeenteraadslid (en federaal volksvertegenwoordiger) Joris Vandenbroucke is daar bezorgd over en liet dat ook duidelijk blijven tijdens het vragenuur voor de gemeenteraad van 27 september 2021. “De Buffalo’s zijn van ons en dat moet zo blijven! De club is sterk lokaal verankerd, de sociale projecten (met onder andere kansarme jongeren en daklozen) en haar verwevenheid met de Gentse gemeenschap zijn een voorbeeld in het hele land. Als KAA Gent een commerciële vennootschap wordt die wordt verkocht aan de hoogstbiedende investeerder uit binnen- of buitenland dan dreigt dat verloren te gaan. Dat zullen we niet zomaar laten gebeuren. Ik verwacht daarover een uitleg van het bestuur van de Gantoise – én een stevig standpunt van het stadsbestuur.”

Als gevolg van de vraag van Joris komt het management van KAA Gent op donderdag 7 oktober naar het stadhuis voor een dialoog met het schepencollege. Dat de club zou ‘verkocht’ worden, werd al tegengesproken door voorzitter Ivan De Witte maar de bezorgd blijft. De Stad Gent is aandeelhouder van KAA Gent en is ook verweven met de club door de bouw van de Ghelamco Arena. De maatschappelijke opdracht van de club werd juridisch verankerd in een aparte vennootschap met een sociaal oogmerk.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant