Nieuws

LOKAAL: Gent – Huis van Alijn krijgt splinternieuw dak

Team Vooruit

Thursday 27

May 2021 11:56

Indrukwekkend schouwspel in het Huis van Alijn op woensdag 26 mei 2021: een gigantische kraan tilde werfmateriaal van op het binnenplein over de daken. Annelies Storms, schepen van Facility Management, geeft tekst en uitleg: “Het dak, de schouwen, de dakgoten en de ramen van één van onze meest geliefde Gentse musea worden grondig gerestaureerd om te voorkomen dat er nog water insijpelt. Dat moet zo snel mogelijk opgelost worden. Tegelijk wordt het Huis energiezuiniger en worden de ruimtes binnen beter geschikt. Ons ‘museetje van Folklore’ wordt daardoor binnenkort een nóg fijnere plek!”

 

Het Huis van Alijn blijft tijdens de werken open. Ook de binnentuin-met-terras blijft toegankelijk voor bezoekers maar zal deels afgesloten zijn.

“Door de kraan op het binnenplein te zetten beperken we de overlast bovendien tot slechts drie dagen (die al achter de rug zijn, nvda). We hebben daarom eerst paalfunderingen laten plaatsen en dan een betonplaat laten gieten. Absoluut geen overbodige kosten, want als de kraan op publiek domein zou zijn gezet, dan was er zeker voor een jaar hinder. Nu zal er alleen wat vrachtverkeer zijn, en geluid als de stelling wordt opgebouwd en als de torenkraan draait. Er wordt bovendien niet gewerkt in het weekend of op feestdagen.”

De werken verlopen in verschillende fases. Langs verschillende kanten van het gebouw worden steigers opgebouwd en weer afgebroken om ze te verplaatsen. De werken zullen duren tot mei 2022 en kosten 1.112.000 euro inclusief btw.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant