Nieuws

LOKAAL: GENT – Gentenaars schenken 150.000 euro voor slachtoffers overstromingen

Team Vooruit

Tuesday 07

September 2021 13:10

De beelden van de verschrikkelijke overstromingen in juli in ons land lieten niemand onberoerd. Ook onze Rudy Coddens was aangedaan maar hij ging meteen aan de slag.

“Ik wou helpen en was er van overtuigd dat er heel veel Gentenaars ook een steentje zouden willen bijdragen. Ik heb voorgesteld een crowdfundingsactie op te starten, met als doel 100.000 euro op te halen. Dat is gelukt: we zijn gestart op 16 juli en aan het eind, op 31 augustus, stond de teller op 101.102,50 euro. 1.639 mensen deden een duit in het zakje. Gent is een solidaire stad, dat is nog maar eens gebleken. Als Stad leggen we 48.897,50 euro bij, waardoor we 150.000 euro kunnen schenken aan het Rode Kruis-Vlaanderen en Croix-Rouge de Belgique.”

‘Motor zijn van spontane solidariteit’

Astrid De Bruycker, schepen van Participatie, maakte de inzamelactie mee mogelijk. “Heel veel Gentenaars wilden inderdaad helpen en namen contact op met ons om te vragen hoe ze dat konden doen. We hádden al een crowdfundingplatform dat vooral dient om geld op te halen voor lokale projecten. Ik ben blij dat we dat platform nu ook voor deze actie konden inzetten. Zo zijn we als Stad als het ware ‘de motor’ van de spontane solidariteit. Merci aan iedereen die een gift deed!”

Hulde ook aan de Gentse hulpverleners van de politie en de brandweer die meteen na de ramp in het getroffen gebied zijn gaan helpen.

Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant