Nieuws

LOKAAL: GENT – Astrid De Bruycker wandelt nieuw ‘Vijfweegsepark’ in

Team Vooruit

Monday 04

October 2021 16:29

Astrid De Bruycker, onze schepen van Openbaar groen, heeft op zondag 26 september 2021 het ‘Vijfweegsepark’ in Mariakerke officieel ingewandeld. “Alweer een nieuw park in Gent! Dat doet mij natuurlijk veel plezier. Het Vijfweegsepark is vooral een groene buffer tussen Mariakerke en de R4. Samen met het Ter Durmenpark vormt het één lange groenzone waar heel wat te zien en te beleven is. Veel verschillende planten en dieren, grachten en poelen, knotwilgen en natte graslanden. In de periode rond april vind je er elk jaar de zeldzame dotterbloem. Iets voor de echte liefhebbers!”

Door het park loopt een fietspad. Je kan er ook wandelen met de hond, joggen, of gewoon op een bankje zitten met een boek (of met je lief) en genieten van de rust en de zon… als die er is.

“Openbaar groen is superbelangrijk in een stad zoals Gent, die in veel wijken dichtbebouwd is. Voor het klimaat, om mensen te kunnen ontmoeten, voor kinderen om in te ravotten. Onze parken en bossen, dat zijn echt ‘de tuinen van alle Gentenaars’… We hebben dat gezien in die lastige coronamaanden, toen hebben de Gentenaars massaal hun parken en bossen ontdekt (of herontdekt). Dat gaan ze nu niet zomaar vergeten. Een goede zaak zijn, want vaak in het groen vertoeven is vooral gezond.”

De Stad Gent had eerder al beslist om in de periode 2019-2025 meer te investeren in openbaar groen. Dat gaat van de bossen aan de rand van de stad, over een hele reeks nieuwe parken, tot kleiner groen op plekken waar je anders bijna alleen beton ziet. “Tegen 2024 zullen er in Gent 150.000 bomen méér staan dan begin 2019. Geef toe, dat is een schoon vooruitzicht.”

In Mariakerke komen nog twee fietsbruggen die deels door het park zullen lopen. Die zullen zorgen voor een veilige fietsverbinding tussen de woonkernen enerzijds en de nieuwe fietssnelweg van de R4. De werken aan de eerste fietsbrug, ter hoogte van Vijfhoek, starten al in oktober 2021.

Alle info op de infopagina over het Vijfweegsepark


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant