Nieuws

LOKAAL: GENT – Astrid De Bruycker opent allereerste kleuter(bos)wandeling in Gent

Team Vooruit

Friday 17

September 2021 12:55

Astrid De Bruycker, onze schepen van Openbaar groen, heeft op dinsdag 14 september 2021 ‘De Kleine Spoorzoeker’ geopend in het Zwijntjesbos, de avontuurlijke speelplek aan de rand van het Parkbos in Zwijnaarde. “Dat is een avontuurlijke tocht van 1,5 kilometer, de allereerste kleuterwandeling op Gents grondgebied. Daar ben ik reuzetrots op! Kleuters kunnen nu spoorzoeken, wroeten, klauteren en muziek maken op een speciaal voor hen aangelegd pad. Ons Gents groen is er niet om naar te kijken maar om te beleven.”https://stad.gent/nl/plannen-en-projecten/project-zwijntjesbos

De Stad Gent ontwierp het pad in samenwerking met serviceclub JCI (Junior Chamber International) Gent Artevelde. “JCI bedacht het concept, de opdrachtjes en een aantal elementen op het terrein, zoals het kleine deurtje, de twister en de xylofoon. De Stad Gent zorgde voor de grotere elementen en de bewegwijzering, doe-opdrachten, een mp3-verhaaltje en een boekje.”

Nog te verwachten: picknickbanken, geboortebosmonument én voedselbos

Ondertussen krijgt het Zwijntjesbos steeds meer vorm. Het bos (onderdeel van het Parkbos) wordt 17,5 hectare groot. “Da’s ongeveer de grootte van 25 voetbalvelden. Er zijn al verschillende boskernen aangeplant, en ook de geboortebomen van 2018, 2019 en 2020 hebben er een plek. Er is een centrale speelboszone met een aparte zone voor de allerjongsten. Er komen ook nog infoborden, fietsbeugels, zit- en picknickbanken en een geboortebosmonument. En met de hulp van lokale vrijwilligers wordt de oude boomgaard uitgebouwd tot een nieuw voedselbos met bessenstruiken.”

 

Alle informatie over het Zwijntjesbos vind je op de website van de Stad Gent

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant