Nieuws

LOKAAL: GENT – Astrid De Bruycker: ‘Nieuwe paden voor heel wat parken!’

Vooruit Lokaal

Friday 21

January 2022 10:09

Astrid De Bruycker, onze schepen van Openbaar groen, investeert zwaar in de Gentse parken. “We hebben in de periode 2019-2021 al 20 parken totaal vernieuwd of nieuw aangelegd. We hebben ook het jaarlijkse budget voor de onderhoudsinvesteringen (als onderdeel van het totale budget voor onderhoud) verdubbeld. Ik wil dat onze parken er piekfijn uitzien, mét perfecte paden, want ook wie een buggy voortduwt, minder goed ter been is of in een rolstoel zit moet van een uitstapje in een park kunnen genieten. Corona heeft ons getoond hoe belangrijk onze parken zijn om zich te kunnen ontspannen en mensen te ontmoeten. De parken, dat zijn echt de tuinen van de Gentenaars.”

In het Citadelpark wordt het wandelpad langs de Koning Leopold II-laan uitgebroken en vernieuwd, als onderdeel van de grote vernieuwingsoperatie van dat park. In het Muinkpark is het nieuwe pad bijna klaar, het Lousbergpark krijgt nieuwe paden en ook de Kasteeldreef aan het domein Claeys-Boüüaert in Mariakerke staat op de planning. Rond de nieuwe parking in Ledeberg worden later in januari ook de paden aangelegd.

“Het gaat allemaal goed vooruit en dat doet mij veel plezier. Het ziet er naar uit dat we onze ambities voor de periode 2019-2025 vlot gaan halen, dat we zelfs beter zullen doen. We hebben nú al 82 hectaren bos bijgeplant, het meeste in heel Vlaanderen – terwijl de ambitie 90 hectaren is. Er kwamen al 137.000 van de 150.000 geplande bomen bij. Da’s schitterend. Ik zou zeggen: meer van dat!”

Alles over de Gentse parken en natuurgebieden (onder andere een kaart met alle parken, speel- en sportterreinen) vind je op de website van de Stad Gent


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant