Nieuws

LOKAAL: GENT – Astrid De Bruycker loopt nieuwe looppiste in Ter Durmenpark in

Vooruit Lokaal

Monday 24

January 2022 15:39

Astrid De Bruycker, onze schepen van Openbaar groen, heeft zich op maandag 24 januari 2022 van haar sportiefste kant getoond: ze heeft de nieuwe looppiste in het Ter Durmenpark in Wondelgem ‘ingelopen’. “Dat park is vrij onbekend maar wel heel mooi. Het is een tiental jaar geleden aangelegd als geluidsbuffer tussen de R4 en de wijk Lange Velden. De looppiste is 2,275 kilometer lang en loopt langs bestaande verharde en onverharde paden, die een goeie afwatering kregen zodat er geen plassen blijven staan. Het is onze eigen Groendienst die de piste heeft aangelegd. Het mooie is, dat ze er gekomen is op vraag van de buurt, net zoals de extra picknickbanken. Dat toont hoe betrokken de Gentenaars zijn bij ons openbaar groen. Samen maken we van onze ‘gemeenschappelijke tuinen’ echt de wijste plekken van de stad.”

Bij de centrale inkom aan de Helmkruidstraat vind je het infobord over de looppiste. Samen met de Sportdienst wordt onderzocht of er nog looppistes mogelijk zijn in andere parken.

Ter Durmenpark: unieke plantjes én beestjes

Het Ter Durmenpark is zo’n 32 hectare groot. Het sluit aan op het Vijfweegsepark dat ook nog eens 14 hectare telt. Je vindt er unieke plantjes (zoals Duits viltkruid, schapenzuring en veldbies) én unieke beestjes (zoals meer dan 50 soorten bijen, diverse sprinkhanen, tal van vogels en zelfs de watervleermuis). Er zijn drie speelzones met houten huisjes en balken om evenwicht of klauterkunsten te oefenen, je kan doorfietsen tot aan de N9 naar Eeklo… en nu is er dus ook nog een looppiste. Check it out!


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant