Nieuws

LOKAAL: Gemeente breidt buitenschools project uit naar Mariaberg en Vinho

Helmut Jaspers

Bediende

Wednesday 08

May 2024 08:01

De gemeente Essen kondigt de uitbreiding aan van het buitenschoolse project dat dit schooljaar succesvol werd gelanceerd in WIGO. Schepen voor kinderopvang Arno Aerden (Vooruit): “Vanaf volgend schooljaar willen we de buitenschoolse activiteiten ook introduceren in de scholen van Mariaberg Centrum en Vinho.

Dit initiatief, dat kadert in het decreet BOA (Buitenschoolse Opvang en Activiteiten), wil kinderen een breed scala aan activiteiten bieden die zowel educatief als plezant zijn. Het aanbod op WIGO varieert voorleesuurtjes en ontspanningsmomentjes tot creatieve workshops, verzorgd door lokale organisaties en verenigingen.

We zijn blij dat we dit project kunnen uitbreiden naar andere scholen in onze gemeente. De activiteiten in WIGO werden als zeer waardevol ervaren door zowel kinderen als hun ouders,” zegt Arno Aerden, schepen voor kinderopvang. “We hopen dan ook dat we verenigingen en vrijwilligers kunnen motiveren om ook op deze scholen activiteiten te organiseren.

De gemeente Essen is op zoek naar lokale organisaties en vrijwilligers die bereid zijn om gedurende 10 weken, één uur per week, een activiteit aan te bieden. Deelnemers ontvangen hiervoor een mooie vergoeding. Geïnteresseerden kunnen meer te weten komen en zich aanmelden tijdens het informatiemoment op 13 mei om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Schepen Aerden benadrukt het blijvende belang van dit initiatief: “We willen niet alleen een gevarieerd en boeiend programma aanbieden, maar ook een model ontwikkelen dat kan dienen als voorbeeld voor een verdere uitbreiding naar andere scholen.” Aerden voegt toe: “Onze visie is en blijft duidelijk: we zetten ons in om de buitenschoolse opvang en activiteiten in Essen naar een hoger niveau te tillen.”


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant