Nieuws

LOKAAL: Geboortebos met aandacht voor stilgeboren kinderen.

Vooruit Kortrijk

Wednesday 28

February 2024 08:42

Op zaterdag 24 februari waren de ouders van 825 kinderen geboren in 2022 door de stad uitgenodigd om zelf een boom te planten. Bij het bos wordt een bord geplaatst met de namen van alle kinderen. Voor het eerst dit jaar is er een apart plantmoment voor ouders van stilgeboren kindjes. Dit was al de 21ste editie van het geboortebos.

 

Na de geboortebossen in stadsgroen Marionetten, Tinekesbos, stadsgroen Ghellinck, Vlasakker kwam nu het Preshoekbos aan de beurt. Dit jaar werd in samenwerking met Natuurpunt Kortrijk opnieuw verschillende soorten struiken en bomen aangeplant: haagbeuk, beuk, eik, hazelaar, sporkehout, zoete kers, tamme kastanje, bosroos, linde… Na de aanplanting kunnen de ouders ter plaatse van een drankje genieten en zorgt Stad Kortrijk voor kinderanimatie (grime en bioafbreekbare glittertattoos).

Vanaf dit jaar voorzien we apart plantmoment voor ouders van een sterrenkindje. In samenwerking met het Koesterhuis gaven we hen de kans om in alle rust en sereniteit een boompje te planten, aldus schepen van klimaat en natuur, Bert Herrewyn.

Het geboortebos maakt deel uit van de verdere inrichting van het Preshoekbos. In deze legislatuur werd bijna 26 hectare nieuw bos gerealiseerd door het Agentschap Natuur & Bos.

 

 


Ga naar Vooruit Kortrijk
Over de Auteur

Vooruit Kortrijk

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant