Nieuws

Zo zorgt Frank opnieuw voor uw gezondheid én uw koopkracht

Ronny Wolfcarius

Tuesday 24

January 2023 15:26

In tijden waarin de facturen blijven stijgen, moeten we alles op alles zetten voor betaalbare en toegankelijke gezondheidszorg. “De rekeningen worden voor iedereen steeds duurder. Zorgverleners die vasthouden aan de vastgelegde zorgtarieven - en dus stijgende kosten niet doorrekenen aan hun patiënten - verdienen extra steun.” Daarom zal onze minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke in 2023 honderd miljoen euro investeren in de ondersteuning van geconventioneerde zorgverleners. Zo strijdt Frank voor uw gezondheid én uw koopkracht. 

Betaalbare en toegankelijke zorg

Steeds meer zorgverleners kiezen ervoor om de officiële tarieven niet meer toe te passen en extra’s aan te rekenen aan de patiënt. Deze trend van ‘deconventionering’ heeft als gevolg dat de toegankelijkheid en betaalbaarheid van onze gezondheidszorg steeds meer onder druk komt. 

We moeten absoluut voorkomen dat gezinnen, alleenstaanden en kleine zelfstandigen noodzakelijke zorg gaan uitstellen uit angst voor de rekening.

Frank: “We moeten erover waken dat iedereen die zorg nodig heeft, ook de juiste zorg krijgt. . Niemand zou moeten kiezen tussen een afspraak bij de dokter, de boodschappen doen of de verwarming aanzetten. Gezinnen, alleenstaanden en kleine zelfstandigen krijgen het steeds moeilijker, we moeten absoluut voorkomen dat zij noodzakelijke zorg gaan uitstellen uit angst voor de rekening.”

Extra middelen voor geconventioneerde zorgverleners 

Daarom zorgt Frank nu voor extra middelen, 100 miljoen euro, waarmee geconventioneerde zorgverstrekkers steun krijgen. Zo zullen er enkele maatregelen worden ingevoerd waaronder een premie ter compensatie van de stijgende energieprijzen. 

De juiste zorg mag niet afhangen van je portefeuille, of mag niet plots veel duurder worden.

“Deze premie dient als steun voor zorgverleners die geen extra kosten doorrekenen en helpt zo ook wie momenteel moeilijk rondkomt en toch nood heeft aan medische hulp. Want de juiste zorg mag niet afhangen van je portefeuille, of mag niet plots veel duurder worden”, besluit Frank.

Zo maakt Vooruit het verschil. 

Voor uw koopkracht.

Én voor uw gezondheid.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant