Nieuws

LOKAAL: Extra fietssuggestiestroken in Hasselt

Team Vooruit

Thursday 16

September 2021 15:13

De voordelen van fietsen zijn ondertussen duidelijk: het is gezond, duurzaam en vormt een goed alternatief voor de wagen. "Om meer en meer mensen op de fiets te krijgen, zetten we deze beleidsperiode sterk in op goede fietsinfrastructuur. Infrastructuur die de fietsers hun eigen plek geeft en zo de fietsveiligheid en het fietscomfort verhoogt", vertelt Marc Schepers, schepen van mobiliteit in Hasselt 

De laatste weken werden daarom in verschillende straten zoals onder meer in de Pietelbeekstraat en deze Kiewitstraat fietssuggestiestroken aangelegd. "De fietssuggestiestroken geven een duidelijke plaats aan de fietsers. De rijbaan wordt ook optische versmald, wat een snelheidsremmend effect heeft op gemotoriseerd verkeer. Ze krijgen een okergele kleur, om de verwarring met de rode fietspaden te voorkomen. Er zijn in tegenstelling tot fietspaden ook geen witte lijnen of geen verkeersborden die het pad aanduiden"

 

 

"Ik krijg vaak de vraag waarom we een fietssuggestiestrook aanleggen en geen fietspad. Wel, vaak is er te weinig ruimte om voldoende brede en volwaardig vrijliggend fietspaden aan de te leggen. In die smalle wegen kunnen fietssuggestiestroken een goede én snelle oplossing bieden. Bij de heraanleg van een weg, proberen we uiteraard wel om nieuwe en veilige fietspaden te voorzien. Ook bij rioleringswering doen we dit (samen met Fluvius). Die zijn natuurlijk grote werken, die de nodige voorbereidingstijd vergen"

 

Let op: Ook de verkeerscode is anders bij fietssuggestie stroken. De suggestiestrook is een gekleurde strook op de weg die aangeeft waar fietsers kunnen rijden. De strook maakt dus deel uit van de rijbaan, waardoor je er met de auto kan overrijden maar ook parkeren en stilstaan. Tenzij plaatselijke omstandigheden dit laatste verbieden.

 

Bekijk ons filmpje hier


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant