Nieuws

LOKAAL: Evergem - Regenboogzebrapad sinds 11 mei 2021

Team Vooruit

Wednesday 19

May 2021 09:24

De overgrote meerderheid van de gemeenteraadsleden ging tijdens de jongste gemeenteraad in op de vraag van #STERK! (Vooruit en open Vld) om in Evergem een Regenboogzebrapad te schilderen. De regenboogvlag en –zebrapad zijn traditioneel symbolen voor de LGBTQIA+ gemeenschap.

 

We zijn zeer verheugd dat een ruime meerderheid ons steunde. Enkel oppositiepartij Vlaams Belang en van de meerderheid de raadsleden Kurt Moens (N-VA) en Filip Lehoucq (CD&V) onthielden zich. Het is leuk dat het kleurrijke zebrapad klaar is voor 17 mei. Dat is de Internationale Dag tegen homo- en transfobie. Het zal een duidelijk signaal zijn dat iedereen welkom is in Evergem en er gelijke kansen heeft. In de onzekere tijden hebben we nood aan kleur en een positieve ingesteldheid.

Na contact met de directie van de GO!-scholen MUDA en Einstein Atheneum om het regenboogzebrapad aan te leggen in de wandellijn van de terminus van tramlijn 1 naar beide scholen aan de Hofbilkstraat, is men aan de slag gegaan. Beide directies vinden dat een goed idee. Normaliter ligt het zebrapad ter hoogte van de frituur aan de begraafplaats van Evergem-centrum. Na de stad Eeklo is Evergem de eerste Meetjeslandse gemeente met een regenboogzebrapad.

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant