Nieuws

LOKAAL: Evergem. Lentedrink bij Vooruit-Evergem

Vooruit Evergem

Tuesday 24

May 2022 09:17

Op zaterdag 21 mei ontving het bestuur van Vooruit-Evergem zijn leden en sympathisanten op een heuse Lentedrink in de thuisbasis zaal Germinal in de Velodroomstraat.
Eregast zou Vooruit voorzitter Conner Rousseau zijn, maar die kon er om persoonlijke redenen niet bij zijn.

In een mooie en inspirerende toespraak gaf Vlaams volksvertegenwoordiger en senator Kurt De Loor het belang mee van de aanwezigheid van socialisten in de verschillende regeringen.
Al even bevlogen gaf Evergems Vooruit raadslid Christine De Wispelaere tekst en uitleg over de inbreng van Vooruit als oppositie in de Evergemse gemeenteraad. 
De strijdpunten van Vooruit zijn en blijven:

  • opkomen voor meer, betere en betaalbare sociale woningen, een issue waar het huidige N-VA/CD&V bestuur nauwelijks of geen aandacht aan besteedt, ondanks het Sociaal Bindend Objectief.
  • opkomen voor het Kansentarief voor de Evergemse Uitpas
  • pleiten voor een structurele personeelsuitbreiding bij het Evergemse OCMW zodat die haar kerntaak - een belangrijke rol spelen in armoedebestrijding - kan vervullen. Daarbij citeerde Christine onze Vooruit mandataris in het BCSD Chris Coene die stelt: Wat wij willen is een gemeente die MEER opkomt voor de kwetsbare Evergemnaar.

Thema van de Lentedrink was "Voor iedereen een deel van de taart, en de taart wordt eerlijk verdeeld onder iedereen".
Dat werd nogal letterlijk genomen, want de gasten werden door het bestuur van Vooruit-Evergem verrast met een uitgebreid en origineel "Zoete zonden"-buffet dat door de aanwezigen zéér werd gesmaakt!

Zeker voor herhaling vatbaar! 


Ga naar Vooruit Evergem
Over de Auteur

Vooruit Evergem

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant