Nieuws

LOKAAL: Evergem - Geslaagde Nieuwjaarsreceptie bij Vooruit Evergem

Vooruit Evergem

Monday 23

January 2023 17:47

Op zondag 15 januari hield Vooruit Evergem zijn traditionele Nieuwjaarsreceptie.
Plaats van afspraak was de feestzaal Germinal in de Velodroomstraat.

Het bestuur van Vooruit Evergem mocht met veel plezier vele kameraden uit Evergem, maar ook uit andere afdelingen ontvangen. Ook Evergemse politici van andere partijen kwamen toasten op het nieuwe jaar.
Bij het binnenkomen kreeg iedereen een “symbolisch gift” voor het betalen van onze warmte in huis.

Christine De Wispelaere (gemeenteraadslid voor Vooruit) ging daar in haar toespraak op door: WARMTE IN KOUDE DAGEN was immers het thema van onze receptie. Een stukje uit haar speech: “Iedereen heeft nood aan warmte, nu de winter er stevig in heeft gehakt voor veel mensen. Ik moet het jullie niet vertellen: inflatie, de oorlog, de hoge energiefacturen voor de consument waarbij de energieleveranciers woekerwinsten maken, … Koken en je huis verwarmen mag geen luxe zijn! Voor velen wordt het steeds moeilijker, vooral op financieel vlak.”
Ook lichtte ze de beslissing toe over het feit dat Vooruit Evergem bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen met een eigen lijst wil en zal opkomen.

Ook Melissa Depraetere (fractieleider voor Vooruit in het federaal parlement) kwam aan het woord. Zij had het o.m. over het belang en de inbreng van Vooruit in de federale regering: de 6% BTW op energie, de automatische indexering, over het opkomen voor onze koopkracht en over onze gezondheidszorg.

Achteraf werden de aanwezigen getrakteerd op lekkere verse warme soep. Warmte in koude dagen, weet je wel!


Ga naar Vooruit Evergem
Over de Auteur

Vooruit Evergem

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant