Nieuws

LOKAAL: Evergem - De kwetsbare burger moet centraal staan!

Vooruit Evergem

Monday 30

May 2022 21:28

Minder begoede burgers maken moeilijke tijden mee in Evergem. Zeker nu! Voor hen moet er meer ondersteuning komen.

De energiefacturen zijn fel gestegen. Dat brengt veel mensen, ook in Evergem, in financiële problemen. Verwarming is een basisrecht, geen luxe! Als gemeente dienen we ook onze verantwoordelijkheid op te nemen.

Ook de woonmarkt is in Evergem niet meer conform aan de vraag van de gewone burger. Vooruit ijvert voor meer budgetvriendelijke huurwoningen. Deze zijn op de private markt minder en minder te vinden. De bouw van bescheiden en sociale woningen wordt achteruitgeschoven. De lokale wachtlijst voor sociale woningen blijft groeien.

Mede door de oorlog in Oekraïne zijn de prijzen voor basisproducten zoals brood, ferm gestegen. Huisvuilzakken zijn opnieuw duurder geworden. Participatie aan het sociaal-cultureel leven wordt moeilijker. Evergem heeft nog steeds geen Kansentarief voor de UITPAS. Het probleem van de legen brooddozen blijft onder de radar.

Het OCMW kan bij armoedebestrijding een belangrijke rol spelen. Wat zien we echter? De personeelsbezetting werd afgebouwd waardoor de reguliere werking in het gedrang komt en de huidige medewerkers overbevraagd zijn.

Vooruit Evergem wil een gemeente die meer opkomt voor de kwetsbare Evergemnaar!

MEER INFO - [email protected] 


Ga naar Vooruit Evergem
Over de Auteur

Vooruit Evergem

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant