Nieuws

LOKAAL: ESSEN.- Doe mee iets voor de natuur: Maai Mei Niet

Vooruit Lokaal

Thursday 14

April 2022 20:11

Essen heeft al verschillende jaren een ecologisch bermbeheersplan. Daarmee wil ze door een aangepast maaibeheer de biodiversiteit in de bermen opkrikken en ze rijker te maken aan kruiden en bloemen.  

Dit jaar wordt opnieuw de campagne Maai Mei Niet georganiseerd. Ook de gemeente Essen hieraan deel. Een maand lang geven we nog meer extra aandacht aan ons groenbeheer door op verschillende locaties het gras niet of op sommige minder te maaien.

 

Door anders te maaien, krijgen we meer bloemen en dus ook meer bestuivers in onze tuinen, zoals hommels, bijen en vlinders.  Zo hopen we op een bloemrijk resultaat waar ook onze bewoners van zullen kunnen meegenieten. Tegelijk zorgt minder maaien voor een betere waterinfiltratie bij droogte, wat onze groenpercelen beter wapent tegen de klimaatverandering. Of hoe je met een kleinschalige ingreep de natuur een handje helpt!

Wil ook jij de biodiversiteit een serieuze duw in de rug geven? Neem dan ook met jouw tuin deel aan Vlaanderens grootse campagne Maai Mei Niet en laat gedurende één maand je gras staan. Hoe klein of groot je tuintje, terras of oprit ook is, alle beetjes helpen!


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant