Nieuws

LOKAAL: Essen lanceert elektrische deelauto’s met Cambio

Helmut Jaspers

Bediende

Thursday 23

November 2023 14:32

In het kader van het vergroenen en verduurzamen van de mobiliteit start ook Essen met autodelen.

Na een zorgvuldige selectieprocedure werd gekozen voor Cambio. Deze toonaangevende speler in autodeeldiensten zal in Essen twee elektrische deelauto’s installeren.

Nieuwe elektrische auto's voor Essen

De twee gekozen auto’s zijn volledig elektrische Peugeot e-208 modellen. Deze zullen beschikbaar zijn op twee strategische locaties: één in het centrum van de gemeente op de parking naast de kerk, en de andere nabij het station. Deze keuze biedt een handige en milieuvriendelijke optie voor inwoners en bezoekers van Essen. Iedereen vanaf 18 jaar met een geldig rijbewijs zal er gebruik van kunnen maken.

Duurzaam én betaalbaar

Helmut Jaspers, schepen van duurzaamheid en klimaatbeleid (Vooruit) benadrukt het belang van deze stap: "Door het aanbieden van elektrische deelauto’s willen we inwoners van Essen aanmoedigen om na te denken over duurzame vervoersopties. Dit helpt ons niet alleen om de CO2-uitstoot te verlagen, maar als er meer gebruik gemaakt wordt van deelmobiliteit maakt het op termijn ook onze straten rustiger en groener."  Een recente studie van de KU Leuven toont aan dat één deelauto het gebruik van drie tot tien traditionele auto’s kan vervangen.

Het gebruik van een deelauto kan een zeer bewuste keuze zijn om je ecologische voetafdruk te verkleinen, maar bovendien zijn deelauto’s ook een interessant voor wie een (tweede) auto slechts sporadisch gebruikt.  Daarnaast is dit ook een betaalbaar alternatief voor wie het financieel net iets moeilijker heeft en niet echt de middelen heeft om een auto te moeten aankopen en onderhouden.

Wanneer opstart?

De installatie van de deelauto’s wordt nu verder uitgewerkt en de vaste standplaatsen moeten nog worden ingericht.  Er komt ook een informatiemoment voor iedereen die geïnteresseerd is in het gebruik van deze nieuwe service. De exacte datum waarop het autodelen effectief van start gaat en ook het infomoment zullen bekend worden gemaakt via de gemeentelijke website en Essen Info.

 


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant