Nieuws

LOKAAL: ESSEN.- Mega Mindy, Jens Laalkens en Tribute to Boudewijn De Groot geven aftrap van Kobie zomerprogramma

Vooruit Lokaal

Thursday 14

April 2022 13:57

De gemeentelijke evenementen-vzw Kobie zorgt in 2022 weer voor een gevuld zomerprogramma. Met het driedaags zomerfestival ’t park Zomert, een nieuwe editie van ‘Kobie on Tour’ en openluchtfilms in samenwerking met Tatteljee wordt het een culturele topzomer.

“Ook deze zomer kunnen onze inwoners van de vakantie genieten in hun eigen buurt. We zorgen met ‘t Park Zomert, Kobie on Tour en enkele openluchtfilms voor een gevarieerd, aantrekkelijk en swingend zomerprogramma.”, zegt Kobie-voorzitter en schepen van cultuur Helmut Jaspers (Vooruit).

Zomerfestival ’t Park Zomert

In Essen begint de zomer dit jaar op 9 juli! Dat weekend  is er eindelijk opnieuw een volwaardige editie van ‘t Park Zomert in de tuinen van de Oude Pastorij. Samen met het gemeentebestuur zorgt vzw Kobie voor een gevuld driedaags festival met een gevarieerd aanbod voor jong en oud.

Blikvangers op zaterdag 9 juli zijn Mega Mindy voor de kinderen en het Boudewijn De Groot Tribute voor de volwassenen met gekende zangeressen Andrea Croonenberghs, Barbara Dex en Els Dottermans.  Ook lokaal talent is van de partij met een optreden van Jens Laalkens, livemuziek van het fenomenaal duo Jan Mees (zang) en Sam Wauters (piano/backing vocals) .

Op zondagmiddag 10 juli is er een uitgebreide editie van ‘Puur Lokaal’, het gezellige korte-keten-marktje met lokale, bio en fairtradeproducten, gekoppeld aan een muzikaal aanbod met een internationaal tintje. Dit jaar viert Essen haar 20-jarige stedenband met het Zuid-Afrikaanse Witzenberg. Daarom brengt West-Kaper Stefan Dixon met zijn programma ‘Afrivlaams’ gekende Vlaamse liederen in het Afrikaans. Jean Bosco Safari en band sluiten de namiddag af.

Op maandagmiddag 11 juli is er in het park een gezellig samenzijn voor de senioren. Plaatselijk talent Roland, winnaar van The Voice Senior, geeft er samen met zijn band een optreden. De Seniorenraad van Essen en vzw Kobie slaand de handen in elkaar om er een warme 11 juli van te maken.

‘Kobie on Tour’ komt opnieuw naar elke wijk

De Kobiekaravaan trekt - net als tijdens de vorige zomervakantie - langs elke Essense wijk. De bijhorende kiosk wordt op vijf donderdagen in juli en augustus geplaatst op diverse locaties. Gekende namen als Eva De Roovere, Tinne en Pieter Embrechts of Nele Bauwens passeren de revue. Ook lokaal talent komt opnieuw aan bod. Voor slechts 8 euro kunnen de Essenaren op wandelafstand genieten van een muzikale avond. Ze moeten alleen een eigen stoel of picknickdeken meenemen.

“We willen iedere Essenaar de kans geven om deze zomervakantie een betaalbaar en kwalitatief optreden bij te wonen. Met een gevarieerd aanbod komt iedereen aan zijn trekken. Ook lokaal talent krijgt de kans om het beste van zichzelf te geven.”, verduidelijkt Helmut Jaspers, voorzitter van vzw Kobie en schepen van Cultuur (Vooruit).

 

WILDERT (weide achter begraafplaats) – 14 juli 2022

  • Voorprogramma: Wigbert met Jan Hautekiet
  • Hoofdact: Kathleen Vandenhoudt & Bruno Deneckere

STATIE (weide parking parochiecentrum) – 21 juli 2022

  • Voorprogramma: Shellter
  • Hoofdact: Pieter & Tine Embrechts

HEIKANT (Karrenmuseum) – 28 juli 2022

  • Voorprogramma: Dries Bongaerts
  • Hoofdact: Eva De Roovere

HOEK (Kloostertuin College) – 4 augustus 2022

  • Voorprogramma: Bards & Beards
  • Hoofdact: Nele Bauwens

HORENDONK (Weide Chiro) – 11 augustus 2022

  • Voorprogramma: Pink Cadillac
  • Hoofdact: Petticoat

 

Openluchtfilms in de tuin van Tatteljee

Samen met Tatteljee brengt vzw Kobie opnieuw openluchtfilms tijdens ‘Zomer in Tatteljee’ (ZiT). Op 23 juli, 20 augustus en 3 september kan je kosteloos afzakken naar hun tuin. De films starten om 21.30 uur. Long walk of Freedom (Nelson Mandela) en de nieuwe West Sidestory staan alvast op het programma. 

Gebruik je UiTPAS

Bij alle activiteiten van vzw Kobie kan je je UiTPAS gebruiken, dat is een spaarkaart waarmee je punten kan omruilen tegen voordelen. Heb je het financieel moeilijk? Dan heb je mogelijk recht op een UiTPAS aan kansentarief. Daarmee krijg je 80% korting bij deelname aan een activiteit. Meer info over de UiTPAS vind je op www.essen.be/uitpas.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant