Nieuws

LOKAAL: Essen installeert bijkomende boombruggen voor eekhoorns

Vooruit Lokaal

Saturday 13

August 2022 14:50

Eerder hingen we samen met het Regionaal Landschap De Voorkempen al zes eekhoornbruggen aan de Horendonkse bossen en over de Kalmthoutsesteenweg.

Om het aantal verkeersslachtoffers onder eekhoorns nog verder terug te dringen werden ook in de Dreef en in de Vijverlaan boombruggen gehangen.

Een boombrug is een dik koord die tussen twee bomen over de weg wordt gehangen. Ze helpt boombewoners zoals eekhoorns en boommarters gevaarlijke wegen te helpen oversteken.

Vooral eekhoorntjes zijn vaak het slachtoffer van het verkeer als ze van het ene bos naar het andere lopen.

Helmut Jaspers, schepen van leefmilieu (Vooruit): “De actie loopt in samenwerking met het Regionaal Landschap De Voorkempen”. De locaties zijn geselecteerd op basis van meldingen die we ontvingen over ‘verkeersslachtoffers’.  Het belangrijkste voor de goede werking van een boombrug is dat deze voldoende hoog boven het verkeer hangt en dat ze zeer goed aansluit op de kruinen van de bomen.  Ditmaal kunnen we hierbij rekenen op de gewaardeerde medewerking van enkele private eigenaars om de boombrug aan hun bomen te bevestigen”.

“In het kader van natuurverbindingsprojecten zijn er eveneens paddentunnels op de Huybergsebaan en loopt er nog steeds in samenwerking met Natuurpunt een actie rond ‘egelpoortjes’.  Op die laatste kunnen Essenaren nog steeds inschrijven.  We hopen zo private tuinen met mekaar te kunnen verbinden zodat er egelwegels ontstaan”.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant