Nieuws

LOKAAL: ESSEN.- Gele container: hou deze week je brievenbus in het oog

Helmut Jaspers

Bediende

Monday 28

February 2022 14:51

Vanaf 28 februari ontvangen alle inwoners van Essen een brief met de vraag of zij gebruik willen maken van een gele papiercontainer. De containers worden vanaf juni 2022 in gebruik genomen.

Hoe werkt het?

De Essenaar kan vrijblijvend kiezen voor een papiercontainer van 120 of 240 liter met chip. De container wordt niet gewogen. De klant betaalt maandelijks een bijdrage van 0,25 euro (120 liter) of 0,35 euro (240 liter). Dit bedrag wordt in mindering gebracht van het voorschot dat al werd betaald voor de huisvuil- en GFT-container. Voor appartementen is een rolcontainer van 1.000 liter mogelijk. De bewoners moeten zelf de nodige afspraken maken met de syndicus.

Helmut Jaspers, schepen van leefmilieu (Vooruit): "Een papiercontainer is niet verplicht. Mensen kunnen dus nog steeds papier en karton aanbieden zoals ze dat vroeger deden: samengebonden met natuurtouw of in een kartonnen doos. De inzameling gebeurt net als vroeger om de vier weken en dit op donderdag".

Planning

  • Van 28 februari tot 3 maart: elke inwoner van Essen krijgt een brief en een afvalkrant met informatie over hoe en wanneer ze een papiercontainer kunnen aanvragen.
  • Eind mei: iedereen die een papiercontainer koos, krijgt opnieuw een brief met de bevestiging van de keuze en de datum waarop de container wordt geleverd.
  • Van 7 tot 10 juni: levering aan huis van de containers.
  • 16 juni: eerste ophaling met gedeeltelijk gebruik containers.
  • 14 juli: officiële eerste ophaling papier met containers.

Meer informatie?

www.igean.be/papiercontainer - gratis infolijn IGEAN: 0800 146 46


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant