Nieuws

ESSEN.- Nieuw buurtspeelpleintje in Schilderswijk. Herinrichting van pleintjes in Etting en Den Uil

Helmut Jaspers

Bediende

Tuesday 29

March 2022 14:44

Onze gemeente telt een 30-tal buurtspeelpleintjes. Veel van die buurtspeelpleintjes zijn aan een grondige opfrissing toe. Daarom werd een actieplan opgesteld waarbij ieder jaar een aantal pleintjes zullen worden aangepakt.  Dit jaar zijn dat deze in de wijk Etting/Schomveld op Heikant en ‘Den Uil’ op Horendonk.  Ook de Schilderswijk in de wijk Statie is al lang vragende partij. Daar zal nog dit jaar een nieuw pleintje worden ingericht op de gronden achter het begraafpark.

Inspraaktraject

“In 2022 zullen we het centrale buurtspeelpleintje in wijk Den Uil en het buurtspeelpleintje tussen Etting en Schomveld aanpakken én zal er een nieuw worden geïnstalleerd in de ‘Schilderswijk’,” vertelt jeugdschepen Arno Aerden (Vooruit). In samenwerking met de jeugddienst werkte jeugdschepen Aerden een plan uit om de komende jaren verschillende buurtspeelpleintjes stelselmatig aan te pakken. In 2021 richtte de gemeente Essen de buurtspeelpleintjes langs het Smeyerspad, de Voorspoedstraat en Hondsberg opnieuw in.

Dit gebeurde na een inspraaktraject waarbij de buurtbewoners mee de toestellen konden kiezen. Keuze verschillende speeltoestellen Jeugdschepen Aerden: “Tijdens de gemeenteraadscommissie van 23 maart werd voorgesteld om de speelpleintjes van Den Uil en Etting aan te pakken. Maar ook in de zogenaamde ‘Schilderswijk’ is er een grote vraag.

Daarom zal er daar een gloednieuw worden aangelegd.” In de loop van april zullen de omwonenden van de speelpleintjes een brief met een unieke code ontvangen om via het online platform ‘KiesMee’ een keuze te maken tussen verschillende speeltoestellen. Op basis van de antwoorden zal de gemeente een bestek uitschrijven waarna de gevraagde toestellen zullen worden geïnstalleerd.


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant