Nieuws

LOKAAL: Essen.- Buitenspeeldag groot succes

Helmut Jaspers

Bediende

Thursday 21

April 2022 10:44

Tijdens de ‘buitenspeeldag’ op woensdag 20 april konden Essense kinderen op diverse locaties buiten spelen. “Onze jeugddienst organiseerde zorgde op drie locaties voor ‘entertainment’ en ook een buurtcomité zorgde voor een middag vol spel en plezier,” vertelt jeugdschepen Arno Aerden.

Alle schermen gingen op zwart van 13u tot 17u: onder andere Ketnet, Nickelodeon en Studio100 tv zonden geen programma’s uit. Hét ideale moment dus om collectief te gaan ravotten. De gemeente nam dan ook graag het initiatief om op enkele locaties spelmateriaal te voorzien én kreeg daarbij de ondersteuning van enkele jeugdverenigingen. Op het vernieuwde speelpleintje aan het Smeyerspad zorgde Chiro Happy Dorp voor de animatie, Chiro Klavertje 4 entertainde de kinderen op het speelpleintje Den Uil en de monitoren van de Essense Speelpleinen zorgden op het speelpleintje ’t Middelpunt op Wildert voor een schitterende namiddag. Het buurtcomité van de Hendrik Concienscelaan organiseerde zelfs een heuse ‘spel-namiddag’ met o.a. diverse spelletjes en een ballonwedstrijd.

Ook de ouders en grootouders genoten zichtbaar van hun spelende (klein)kinderen én van gezellig samenzijn. “Dat samenzijn hebben we de voorbije jaren gemist,” zegt Jeugdschepen Arno, “We zijn dan ook blij dat we dit opnieuw op poten hebben kunnen zetten.”


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant