Nieuws

LOKAAL: Essen biedt inwoners mogelijkheid tot gebruik 'gele containers' voor papier en karton

Helmut Jaspers

Bediende

Tuesday 21

December 2021 22:15

Essen was bij de eerste gemeenten die het gebruik van grijze en groene containers voor de ophaling van huisvuil en gft-afval met diftar invoerde.

Een container is kan ook handig zijn voor de inzameling van papier en karton.

Helmut Jaspers, schepen van Leefmilieu (Vooruit): “In de loop van volgend jaar kunnen Essense gezinnen ervoor kiezen om gebruik te maken van een gele papiercontainer.”

Papier- en kartonophaling in gans Essen op één dag

“Bovendien komt er een duidelijker ophaalschema. Oud papier en karton wordt vanaf nieuwjaar in heel de gemeente Essen om de vier weken op donderdag opgehaald,” verduidelijkt Jaspers.

Een container is niet alleen handig in gebruik maar vermijdt ook rondvliegend en doorweekt papier op de dag van ophaling. Naast het gebruiksgemak helpt het ongetwijfeld ook bij het netter houden van het straatbeeld.

In de loop van 2022 zullen alle Essense gezinnen dan ook de mogelijkheid krijgen om een gele rolcontainer aan te vragen bij Igean (de afvalophaler). Per jaar wordt er een gebruiksrecht gevraagd van 3 of 4,2 euro voor containers van respectievelijk 120 of 240 liter. Daarin zit ook het leveren van de containers én het eventueel herstellen of vervangen van containers als deze kapot of versleten zijn. De ophaling zelf blijft gratis.

Belangrijk om te vermelden: je bent niet verplicht om een gele container te nemen. Je kan nog steeds het papier en karton vastgebonden of in dozen aanbieden. Net zoals voorheen. Ook als je container vol is, mag je een doos naast je gele container zetten.

Alle Essenaren zullen begin 2022 worden aangeschreven of ze al dan niet een container wensen.


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant