Nieuws

LOKAAL: ESSEN.- Middenstraat en Cardijnstraat zijn vanaf nu 'Fietsstraat'

Team Vooruit

Saturday 11

September 2021 16:32

Vorig jaar in april stemde de gemeenteraad op voorstel van Vooruit-gemeenteraadslid Jokke Hennekam en voormalig raadslid Diane Van Ginderen in om de ontbrekende stukken fiets-o-strade tussen de Middenstraat en de Cardijnstraat en ook de volledige Cardijnstraat zelf in te richten als fietsstraat.

 

Vooruit-voorstel gerealiseerd

De fiets-o-strade wijkt daar immers nog af van haar tracé langs spoorlijn 12 en loopt er door de woonstraten

Intussen werd de Middenstraat vooraan heraangelegd en de Cardijnstraat opnieuw overlaagd.  Deze week werd uiteindelijk de signalisatie aangebracht.  Zeer binnenkort zal ook de oversteek aan het kruispunt Kalmthoutsesteenweg – Huybergsebaan nog worden heringericht door het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid.

Jokke Hennekam, fractieleider in de gemeenteraad (Vooruit): “Met de aanleg van deze fietsstraat en de herinrichting van het kruispunt wordt het voor velen veiliger fietsen. Zeker voor de scholieren en de gebruikers van de fiets-o-strade”.

“Vorige legislatuur was één van onze verkiezingsbeloften om 5 km extra fietspaden aan te leggen in onze gemeente.  Dat is ons toen meer dan gelukt. Ook deze legislatuur willen we nieuwe fietspaden aanleggen én zullen er minstens 6 fietsstraten worden ingericht.  Een belofte die we sowieso willen en zullen waar maken”!


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant