Limburg

7

01

Over mij

2024 wordt een keerpunt.

Gewone dingen lijken onmogelijk geworden:
een eigen huis kopen,
een betaalbare crèche,
een leerkracht voor uw kinderen, of gewoon...
een job met een deftig loon, om af en toe iets plezants te doen.

 

Waarom ben je in de politiek gestapt?

Ik ben de politiek ingegaan omdat ik wil bijdragen aan echte oplossingen voor de problemen van mensen in ons land, zoals beter openbaar vervoer en kwalitatief hoogstaand onderwijs. Mijn doel is om te zorgen voor een betere toekomst voor onze kinderen, met betere mobiliteit en toegang tot topkwaliteit onderwijs en de koopkracht van mensen te beschermen en te versterken.

 

Waarom Vooruit?

Vooruit is de partij die daadwerkelijk strijdt voor de koopkracht, eerlijke lonen en betaalbare zorg. We komen onze beloftes na en nemen verantwoordelijkheid, zelfs in moeilijke tijden, om het leven van gewone mensen te verbeteren

 

Twee thema's waar ik belang aan hecht: 

Kinderopvang & Onderwijs
De Vlaamse regering - zonder Vooruit - bespaarde de afgelopen jaren op onze kinderen en jongeren. De kinderopvang is te duur en ouders moeten maanden op voorhand zoeken naar een plek. Ook het Vlaamse onderwijsbeleid staat de voorbije jaren gelijk aan stilstand en achteruitgang. Leerlingen zitten uren in de studie, leerkrachten vallen uit door de hoge werkdruk en de kennis van het Nederlands gaat steeds achteruit. Het is tijd om die stilstand te doorbreken. Om opnieuw te investeren in onze kinderen en jongeren. Met 130 dagen gratis kinderopvang en een plaats voor elk kind. Met gratis gezonde schoolmaaltijden voor elk kind en een sterke leerkracht voor de klas. 

 

Openbaar vervoer

België is wereldkampioen filerijden. En terwijl Vooruit in de federale regering opnieuw investeerde in openbaar vervoer, bespaarde de Vlaamse regering De Lijn kapot. Ondertussen zijn er 3.200 haltes afgeschaft. Daardoor geraken mensen niet op hun werk, geraken kinderen niet op school en geraken ouderen niet meer tot bij vrienden of familie. Wat de Vlaamse regering wél deed? Premies uitdelen voor wie een elektrische wagen van €40.000 kan betalen. Dat kan voor ons echt niet. Als we mensen uit de wagen en richting het openbaar vervoer willen krijgen, moeten we zorgen voor stipt en betaalbaar openbaar vervoer. Dat is goed voor het klimaat én je portemonnee. Ons voorstel: een combiticket dat geldig is op al het openbaar vervoer én gratis openbaar vervoer voor jongeren tot 25 jaar.

 

Wij weigeren ons neer te leggen bij stilstand en achteruitgang.
Daarom moet 2024 het jaar worden waarin we de dingen weer in beweging brengen. Het jaar waarin we uw koopkracht, uw gezondheid en het onderwijs van onze kinderen vooruit helpen.

 

Jij en niemand anders kiest straks hoe de toekomst er zal uitzien.
En die keuze is heel simpel.

Het is Vooruit.
Of het is achteruit.
Kies maar.

Limburg

7