Nieuws

LOKAAL: Enthousiaste herinrichting van buurtspeelpleintjes met de hulp van buurtbewoners en de KiesMee-actie

Helmut Jaspers

Bediende

Wednesday 31

May 2023 17:40

Arno Aerden, jeugdschepen (Vooruit), verheugt zich om aan te kondigen dat vier lokale speelpleintjes in Essen dit jaar een make-over zullen krijgen. Deze speelpleintjes zijn 'Krinkelsbosje' (Heikant), 'Statievelden' (Centrum) 'Molenheide' (Centrum) en het 'Middelpunt' (Wildert). Het plan is om deze pleintjes volledig te renoveren om de speelervaring en veiligheid van de kinderen te verbeteren.

Arno Aerden licht toe: "Ons doel is om deze speelpleintjes om te toveren tot vrolijke en veilige speelruimtes. Het is cruciaal om de lokale bevolking te betrekken bij het proces, zodat we kunnen verzekeren dat de pleintjes voldoen aan de verwachtingen en behoeften van de gemeenschap."

Om dit doel te realiseren is er een 'KiesMee-actie' opgezet, in samenwerking met PublicMinds, vergelijkbaar met voorgaande jaren. Deze actie is gericht op het actief betrekken van buurtbewoners bij de renovatieplannen. "We hebben ongeveer 250 reacties ontvangen op de KiesMee-actie. Dat is een zeer bemoedigend resultaat", voegt Aerden toe.

In mei ontvingen de buurtbewoners een uitnodiging om deel te nemen aan de KiesMee-actie en hun stem kon tot 21 mei worden uitgebracht. Begin juni wordt dan het bestek vrijgegeven.

Aerden concludeert: "Samen met de buurtbewoners kijken we uit naar de renovaties. De vorige renovaties van andere speelpleintjes hebben aangetoond dat samenwerking en inspraak tot een beter resultaat leiden."


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant