Oost vlaanderen

Opvolger 5

01

Over mij


fb.png    
ig.png     

 

2024 wordt een keerpunt.

Gewone dingen lijken onmogelijk geworden:
een eigen huis kopen,
een betaalbare crèche,
een leerkracht voor uw kinderen, of gewoon...
een job met een deftig loon, om af en toe iets plezants te doen.

 

Waarom ben je in de politiek gestapt?

In mijn verleden heb ik zelf vaak te maken gehad met verontrustende opvoedingssituaties en bijzondere jeugdzorg. Ik ben ervan overtuigd dat als je echt een constructieve verandering wil maken in het systeem, dat dit enkel kan vanuit de politiek.

 

Waarom Vooruit?

Vooruit is de partij van de gewone, hardwerkende mens. Het staat onder andere voor solidariteit en verdraagzaamheid. En strijdt voor een België/Vlaanderen waar iedereen mag zijn wie ze zijn en het leven kan leiden zoals zij het verdienen.

 

Twee thema's waar ik belang aan hecht: 

Kinderopvang & Onderwijs
De Vlaamse regering - zonder Vooruit - bespaarde de afgelopen jaren op onze kinderen en jongeren. De kinderopvang is te duur en ouders moeten maanden op voorhand zoeken naar een plek. Ook het Vlaamse onderwijsbeleid staat de voorbije jaren gelijk aan stilstand en achteruitgang. Leerlingen zitten uren in de studie, leerkrachten vallen uit door de hoge werkdruk en de kennis van het Nederlands gaat steeds achteruit. Het is tijd om die stilstand te doorbreken. Om opnieuw te investeren in onze kinderen en jongeren. Met 130 dagen gratis kinderopvang en een plaats voor elk kind. Met gratis gezonde schoolmaaltijden voor elk kind en een sterke leerkracht voor de klas. 

 

LGBTQI+

Iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn. Het is niet aan anderen om jouw identiteit te bepalen: wie je bent, bepaal je zelf. Vooruit staat vooraan op de barricaden voor LGBTSI+- rechten. Iedereen moet veilig zichzelf kunnen zijn en discriminatie en geweld op basis van je geaardheid of gender moet streng aangepakt worden.In België hebben we al belangrijke stappen gezet voor de gelijke rechten voor LGBTQI+ personen. Maar extreemrechts en conservatieven zetten die rechten opnieuw onder druk. Denk maar aan Italië, Hongarije of Polen. Dat kan voor ons echt niet. Vooruit zal blijven strijden voor gelijke rechten voor LGBTQI+-personen. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Altijd en overal. 

 

Wij weigeren ons neer te leggen bij stilstand en achteruitgang.
Daarom moet 2024 het jaar worden waarin we de dingen weer in beweging brengen. Het jaar waarin we uw koopkracht, uw gezondheid en het onderwijs van onze kinderen vooruit helpen.

 

Jij en niemand anders kiest straks hoe de toekomst er zal uitzien.
En die keuze is heel simpel.

Het is Vooruit.
Of het is achteruit.
Kies maar.

Oost vlaanderen

Opvolger 5