Nieuws

Alles wat je moet weten over ons energieakkoord

Ronny Wolfcarius

Tuesday 15

March 2022 11:38

Het is ons gelukt. We hebben er keihard voor gestreden. En nu zorgen we ervoor: we verlagen de btw op elektriciteit én gas van 21% naar 6%. Dat is het verschil tussen een regering mét socialisten en zonder socialisten. 

We doen het. We verlagen je facturen. De btw op gas én elektriciteit gaat naar 6%. Eindelijk zijn andere regeringspartijen ook overtuigd. 

En dat was dringend nodig. Poetins oorlog sijpelt door tot bij ons, rechtstreeks in onze portemonnee. Onze energiefacturen waren al torenhoog en door Poetins oorlog exploderen ze. Duizenden mensen zitten zwaar in de problemen omdat ze hun energiefactuur niet kunnen betalen.

Dankzij Vooruit komt de btw-verlaging er opnieuw. In 2014 voerden we deze socialistische maatregel al in. Voor de vorige, rechtse regering de btw weer verhoogde naar 21%. 

Conner Rousseau: “Je huis verwarmen, de was doen of koken: dat is basis, geen luxe. Verwarmen mag nooit verarmen. Daar hebben we nu ook de andere regeringspartijen van kunnen overtuigen.” 

We hebben maandenlang op tafel geklopt voor betaalbare energiefacturen. Vooruit grijpt in en zorgt voor een:

✔️  btw-verlaging op energie én gas van 21 naar 6%;

✔️  verlaging van de accijnzen op benzine en diesel aan de pomp;

✔️  korting van 200 euro voor gezinnen die verwarmen met stookolie. 

We doen zelfs meer en bevriezen de prijzen van de treintickets. Het is nu belangrijker dan ooit om te investeren in ons openbaar vervoer. Daar pleiten we al jaren voor. 

Conner Rousseau: “We doen er alles aan om de prijzen snel te drukken. We verlagen de btw, we verlagen de accijnzen aan de pomp, geven een korting op de mazoutfactuur en we bevriezen de prijzen voor treintickets. 

We blijven strijden om de facturen te verlagen, om onze koopkracht te beschermen. We blijven strijden voor u.”

De regering evalueert de maatregelen in september. Wij zijn ervan overtuigd dat de btw op gas en elektriciteit verlengd wordt. Op dat moment staat de winter voor de deur. Dan zal niemand pleiten om prijzen te verhogen.
Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.