Nieuws

LOKAAL: Emilie Peeters wordt gemeenteraadslid!

Vooruit Lokaal

Wednesday 16

February 2022 20:25

Onze Emilie Peeters (38), gewezen politiek voorzitter van Vooruit Gent, wordt op 21 februari lid van de Gentse gemeenteraad. Bij aanvang van de raad zal ze de eed afleggen. Tine De Moor van Groen heeft ontslag genomen, Emilie was de eerstvolgende opvolger op de verkiezingslijst van het toenmalige kartel sp.a-Groen in 2018. Ze kreeg toen 2.525 stemmen, een heel mooi resultaat.

“Ik ga me met volle goesting smijten” zegt Emilie. “Een engagement als raadslid in mijn Gent, daar kijk ik echt naar uit. Ik geloof heel hard in de kracht van de lokale politiek om mensen vooruit te helpen in het leven. Gezondheid, armoedebestrijding en duurzaamheid zijn de thema’s waar ik als raadslid op zal focussen. Daar ga ik echt het verschil proberen maken.”

Sven Taeldeman, onze fractievoorzitter, is zeer verheugd over de komst van Emilie. “Met haar erbij verjongt, vervrouwelijkt én groeit onze fractie van 7 naar 8 raadsleden. Bovendien brengt Emilie naast haar enthousiasme ook haar ervaring mee van in de Gentse OCMW-raad en het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst van de Stad Gent.”

Veel succes Emilie!


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant