Nieuws

LOKAAL: Emilie Peeters ontvangt ten stadhuize!

Vooruit Lokaal

Wednesday 28

September 2022 09:02

Emilie Peeters zit sinds eind februari 2022 voor Vooruit in de Gentse gemeenteraad. Voor de raadszitting van maandag 26 september mocht ze geïnteresseerde Gentenaars ontvangen tijdens ‘Te gast op de gemeente- en OCMW-raad’.

Maandelijks komen de 53 gemeenteraadsleden samen in het stadhuis om beleidszaken te bespreken en beslissingen te nemen. “Iedereen kan komen kijken en luisteren, maar als ‘gast van de gemeenteraad’ krijg je vooraf een broodje en een introductiefilmpje, en ga je in gesprek met enkele raadsleden over hoe alles ‘ineen zit’. Daarna krijg je ook nog eens een rondleiding in het stadhuis door de Gentse Gidsen.”

Een bijzondere ervaring… ook voor Emilie. “Ik vond het fijn om eens te kunnen uitleggen wat dat nu inhoudt, ‘gemeenteraadslid zijn, want ik krijg daar vaak vragen over. Tijdens zo’n bezoek kan iedereen dat eens met zijn eigen ogen zien. ‘Onbekend maakt onbemind’, zeggen ze – wel: ik hoop dat het tegenovergestelde óók waar is. Als burgers beter weten wat er precies gebeurt in de commissies en de gemeenteraad, gaan ze wellicht ook sneller signalen en suggesties doorgeven aan raadsleden die ze kennen. Wij kunnen die dan aanbrengen in de gemeenteraad en bij de collegeleden.”

Ook altijd al willen weten hoe het er aan toegaat tijdens de gemeenteraad en hoe al die verschillende zalen in het stadhuis er uitziet? De data van ‘Te gast op de gemeente- en OCMW-raad’ vind je op de website van de Stad Gent.

Deelnemen is gratis maar vooraf inschrijven is wel verplicht.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant