Nieuws

LOKAAL: Emilie Peeters: ‘Copacobana moet blijven swingen’

Vooruit Lokaal

Wednesday 27

April 2022 10:50

Ons gemeenteraadslid Emilie Peeters maakt zich zorgen over Copacobana. Emilie houdt wel van een stevig feestje van tijd tot tijd, maar door onduidelijkheid over de subsidies van de Stad Gent hangt de toekomst van het jaarlijkse gratis stadsfestival in het Rozebroekenpark aan een zijden draadje. Ze vroeg daarom aan de schepen van Feesten & Evenementen, tijdens het ‘vragenuurtje’ voor de gemeenteraad van 26 april 2022, hoe het precies zit.

‘Copacobana is volwaardige cultuurspeler’

“De organisatoren slaakten een niet mis te begrijpen noodkreet. Ze willen, terecht, financiële duidelijkheid. Copacobana ontvangt 10.000 bezoekers per dag, het verdient erkenning als volwaardige cultuurspeler. De subsidies moeten in verhouding zijn. De 25.000 euro waarvan sprake is, is te weinig om én de veiligheid te garanderen, én het festival gratis en toegankelijk te houden, én artistieke meerwaarde te blijven bieden. De Stad zou perspectief op lange termijn moeten bieden. Bovendien zijn er voldoende pistes om Copacobana te steunen: een extra dag, een later sluitingsuur, gratis groene stroom, gratis gebruik van een loods, werkingsmiddelen tijdens het jaar...”

Duidelijke politieke keuze nodig

De schepen bleef vaag in zijn antwoord. Hij ‘zou nu zoeken naar opties’, klonk het.

“Voor mij gaat het om een duidelijke politieke keuze” vindt Emilie. “Als je grote festivals met dure tickets steunt als overheid, dan zéker ook een gratis en erg toegankelijk stadsfestival. Ofwel vind je dat een festival moet professionaliseren, en dan geef je ze passend subsidies. Ofwel geef je minder subsidies, maar dan moet je ook aanvaarden dat het een vrijwilligersevenement blijft. Ik blijf dit in elk geval nauwkeurig opvolgen. Dit prachtige festival moet blijven swingen. Dit jaar. Volgend jaar. En daarna.”

 

Info: https://copacobana.be/nl/


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant