Nieuws

Stad Hasselt zorgt voor elektrische deelwagens in Kermt en Kuringen

Vooruit Hasselt

Wednesday 15

December 2021 13:15

De stad Hasselt zet sterk in op deelmobiliteit. “Hoe meer deelwagens, hoe minder verkeer. Dan leidt automatisch tot minder files en minder CO2 vervuiling”, verklaart schepen van Mobiliteit Marc Schepers. ”Doordat er minder auto’s zijn, moeten er ook minder parkeerplaatsen voorzien worden en kunnen we ons openbaar domein anders inrichten, met meer groen en meer open ruimtes.” Niet verwonderlijk dus dat je in Hasselt al enkele jaren deelwagens kan terugvinden. “Die wagens bevinden zich vandaag allemaal binnen de grote ring. Nadat ZenCar vorig jaar failliet ging, heeft aanbieder Cambio het aanbod overgenomen en met succes uitgebreid.”

 

Elektrische wagens

Schepers wil nu ook de verschillende deelgemeentes van Hasselt bedienen. Schepers: “We willen zoveel mogelijk inwoners laten kennis maken met de voordelen van deelwagens. We investeren daarom in een nieuw project waarbij we samen met een leverancier deelwagens aanbieden in de verschillende wijken en deelgemeentes.” Een eerste opdracht werd uitgeschreven en gegund aan Paesmans Shares. “We starten in Kuringen en Kermt. Daar kan je vanaf nu twee elektrische deelwagens van Paesmans terugvinden op parking Kermeta (Diestersteenweg 204) en aan de Bibliotheek in Kuringen (Joris Van Oostenrijkstraat 55).” Het project loopt twee jaar en wordt nadien geëvalueerd. Schepers hoopt op die manier de vraag naar deelwagens op te krikken en zo leveranciers aan te trekken.

 

Infomomenten

“Voor degene die niet bekend zijn met deelmobiliteit of met elektrische wagens, vergt het gebruik natuurlijk wat uitleg. De voorziene infomomenten zijn helaas uitgesteld omwille van de huidige coronamaatregelen en zullen waarschijnlijk plaatsvinden in januari”, besluit de schepen. Meer informatie vindt je alvast op www.hasselt.be/autodelen.

 

Praktische informatie

De twee wagens die worden aangeboden zijn Renault Zoë. De wagens zijn 24u op 24u, 7 dagen op 7 te huur. Paesmans Shares werkt niet via abonnement formules, je betaalt € 4 per uur (maximaal € 29 per dag) en € 0,20 per gereden kilometer. Eenmalige registratie is nodig www.paesmansshare.be

 

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant