Nieuws

LOKAAL: Een stralende autoloze zondag in Hasselt

Team Vooruit

Thursday 16

September 2021 16:44

Traditiegetrouw vond in september de ‘Autoloze Zondag’ plaats. Ook in Hasselt. Op zondag 12 september stond koning auto er voor het 11de jaar op rij één dag zijn troon af. Alle straten binnen de kleine ring, de kleine ring en de Bampslaan sloten die dag voor gemotoriseerd verkeer tussen 12u en 20u.  “Een straat was lange tijd een ontmoetingsplek, handelsplaats, speelruimte en nog veel meer. Doormiddel van deze Autoloze zondag roepen we die sfeer terug op en laten we zien hoe het openbaar domein anders kan worden ingevuld”, verduidelijkt Marc Schepers, schepen van mobiliteit.

 

Foto: Boumediene Belbachir

Die stralende septemberzondag waren er geen auto’s te zien in de Hasseltse binnenstad. “De straten werden nu overspoeld door fietsers, skaters, steppers, wandelaars en joggers. Alle enthousiastelingen konden er terecht voor leuke evenementen. Zo vonden muziekliefhebbers hun gading aan de Thonissenlaan en op de Grote Markt terwijl kinderen volop genoten van de Sint-Truiderbrug tot aan de Kunstlaan van tal van leuke activiteiten. Het Kolonel Dusartplein deed dan weer dient als mobiliteitsmark met aandacht voor duurzame mobiliteit. Er was een testparcours voor E-bikes, E-bakfietsen en elektrische steps.

Ook de fietstocht trok veel volk. Een mooie fietstocht in en rond de provinciehoofdstad bracht je naar enkele leuke plekjes. Animatie was voorzien op de route

 

Klik hier voor het sfeerverslag van TVL

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant