Nieuws

Een passie voor muziek

Vooruit Hasselt

Monday 30

October 2023 20:35

Eigenlijk heb ik in mijn leven altijd de ambitie gehad om een muzikale carrière uit te bouwen. Wie dat niet wou, was mijn vader. Zijn leven is verwoest geweest omdat hij als 17-jarige jonge knaap, nog student aan het conservatorium in Antwerpen, gemobiliseerd werd om in ‘14-‘18 aan het front te vechten. Bovendien werd hij niet gedemobiliseerd in ’18, want wij bleven in staat van oorlog met Duitsland.

Hij zat in het 11de linie regiment en moest als Antwerpenaar naar Hasselt komen. Hier vond hij de liefde, daarom bleef hij plakken in Hasselt. Uiteindelijk bleef hij in het 11de  regiment als militair, als muzikant – violist en trombonist.

Hij zei tegen mij dat ik een leven als muzikant moest vergeten. “Zorg dat je een ander diploma hebt en doe dan als muzikant wat je wil.”

Wel, dat heb ik gedaan, ik heb de twee gecombineerd. Als minister heb ik de kans gekregen om grote professionele symfonische orkesten te dirigeren. U ziet hier een van de vele concerten met professionele orkesten die ik heb mogen doen. Niet enkel in België, maar ook in Griekenland, Turkije en zelfs in Amerika. Ik heb het geluk gehad werken te mogen dirigeren die me als muzikant nauw aan het hart liggen.

 

-> Hoor het Willy zelf vertellen

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant