Nieuws

Een fietspad is geen parking

Vooruit Boutersem

Wednesday 18

October 2023 21:09

Al bij de plannen van de heraanleg van de Neervelpsestraat ter hoogte van de op- en afrittencomplex van de E40 drukte gemeenteraadslid Stijn Langendries het gemeentebestuur op het hart dat een fysieke afscheiding (paaltjes of dergelijke) tussen het fietspad en de rijbaan een must waren. Voordien was er immers een parkeerstrook op die plaats en het fietspad zou vrij breed worden, dus was er groot risico op verwarring bij automobilisten. Beter voorkomen dan genezen, toch? 

 

De opmerking werd telkens “meegenomen” voor het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), maar uiteindelijk werd er niks mee gedaan. Gevolg: er wordt zeer regelmatig op het fiets geparkeerd, wat opnieuw voor een onveilige situatie voor de zwakke weggebruikers zorgt. 

 

Stijn haalde het probleem dus nogmaals aan en het antwoord was opnieuw “dat het punt meegenomen wordt naar het AWV”. Hopelijk wordt de vraag dit keer nauwer opgevolgd door de bevoegde schepen en hebben we en wat meer geluk wat de uitvoering betreft. Het aankopen en plaatsen van enkele paaltjes is kost immers geen mensenlevens, integendeel, het zou er wel eens kunnen redden. 

 

Terug naar Homepagina

 


Ga naar Vooruit Boutersem
Over de Auteur

Vooruit Boutersem

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant