Nieuws

LOKAAL: EDITO: Wij maken het verschil

Vooruit Antwerpen

Monday 07

February 2022 11:12

Nu 2022 echt begonnen is - na een wat aarzelend en nog corona-onzeker nieuwjaar - wordt er her en der aan herinnerd dat de moeder aller verkiezingen, die van 2024, niet zo veraf meer is. We gaan dan naar de stembus voor letterlijk àlle raden en parlementen.

Op het lokale vlak zijn we nu halfweg, of zelfs iets verder. Dan is het goed om even om te kijken, maar toch vooral: vooruit te blikken.

Het is in elk geval fijn om vast te stellen dat we met onze beweging de wind in de zeilen hebben, dat de socialisten weer meedoen en de agenda bepalen, zowel federaal in Vivaldi, in Antwerpen met de Bourgondische coalitie, als Vlaams, vanuit de oppositie. De peilingen zetten ons op - bescheiden - winst. Maar we zullen uit onze pijp moeten komen, want diezelfde peilingen geven ook aan dat extremismen, ja zelfs de antipolitiek, vandaag nog beter scoren. De betogingen tegen het coronabeleid lieten op straat weinig aan de verbeelding over.

De algemene polarisering van het debat, de alternative facts, de Trump-mechanismen die ook bij ons het politieke discours vergiftigen, zijn uiterst zorgwekkend.

Daartegenover plaatsen wij een verhaal van verbondenheid, van zoeken naar wat we delen. We moeten ons duidelijk profileren, naar de mensen toegaan, zonder taboes, met een sociaal verhaal dat iedereen begrijpt, waarmee letterlijk iedereen méé kan en wil zijn.

De Big Shift werkt in die richting, maar we moeten dat met zijn allen doen, schouder aan schouder, dag na dag, in elk gesprek, aan elke deur.

Wij staan voor vooruitgang, voor gelijke kansen, voor veiligheid, voor een schoner milieu, in ’t stad, in Europa, in de wereld. Wij zoeken oplossingen. Een unieke positie. Een blijvende uitdaging. En we blijven tonen dat socialisten in het beleid het verschil maken.

In Antwerpen hebben we daar sterke boegbeelden voor. Jinnih, Tom en Karim. Van schoolmaaltijden over praktijktesten tot een heus zonnedorp: ça bouge, in Antwerpen!

Het bewéégt. We gaan er voor, meer dan ooit.

Prettige lectuur & warme rode groet

Tatjana Scheck


Ga naar Vooruit Antwerpen
Over de Auteur

Vooruit Antwerpen

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant