Nieuws

LOKAAL: EDITO: Uitzwaai

Team Vooruit

Monday 05

July 2021 10:54

Juni kan best pittig zijn. Zo op de grens tussen lente en zomer wil het wel eens donderen en bliksemen. Elektriciteit in de lucht. Op school is er eerst noest examen-gezwoeg, nadien de spanning van deliberaties en proclamaties. En terwijl de Rode Duivels voor nog een ander soort hoogspanning zorgen, loopt ook het politiek-maatschappelijke seizoen naar zijn einde, al moeten er ook daar soms nog varkentjes gewassen worden.

Met Vooruit zijn we heel erg begaan met het PFOS-dossier, een vervuiling waar we niet verantwoordelijk voor zijn, maar waarin we onze verantwoordelijkheid wel voluit némen: uw, onze gezondheid staat immers voorop. Meten, weten, en transparant communiceren zijn onze sleutelwoorden. Een propere aanpak. Op alle niveaus. Want vervuiling stopt niet aan de gemeentegrenzen, neemt geen vakantie.

Met Vooruit kijken we ook met ontzetting naar hoe dezer dagen in Oost-Europa gesold wordt met LGBTQ-rechten. Dat is niét Vooruit, dat is achteruit. Voor ons is liefde liefde. Altijd en overal. Zonder grenzen. Punt.

Dat punt staat intussen dus ook achter het schooljaar. Leerlingen, leraren, studenten en proffen zwaaien even af. Wij hebben ze met Vooruit in stijl ook uitgezwaaid, en kijken samen met hen reikhalzend uit naar een mooie zomer, na twee moeilijke schooljaren.

Want dàt is misschien de mooiste afzwaai: na de lange corona-miserie volgde een intense vaccinatiecampagne waarbij duizenden professionals én fantastische vrijwilligers het beste van zichzelf gaven. De meerderheid van de volwassenen is nu gevaccineerd. Victorie kraaien doen we nog niet, maar er kan weer veel: kunst en cultuur komen weer onder stoom, de horeca onder stroom, santé, we léven weer.

We zwaaien die verdomde pandemie met veel plezier uit. We kunnen weer Vooruit.

Veel leesplezier, en tot na de vakantie. Laat ze deugd doen.

- Tatjana Scheck


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant